Petit på vei til Spurs

Barcelonas Josep Guardiola og Emmanuel Petit er begge linket til Tottenham. Les siste nytt om engelsk fotball!

Ifølge avisa The Mirror kan Barca-kaptein Guardiola bli Glenn Hoddles første storfangst som Spurs-manager. Guardiolas kontrakt med spanjolene går ut til sommeren.

- Guardiola går gratis til Spurs så fort kontrakten hans går ut. Han vil da bli den best betalte spilleren på White Hart Lane med 32,5 millioner kroner i året over fire sesonger, skriver avisa.

Også en rekke andre europeiske klubber er interessert i Guardiola. Liverpool og Newcastle er to av dem. Guardiola spilte under Bobby Robson i Barcelona. Nå håper Newcastle-sjefen at han kan lokke 30-åringen til St. James' Park.

Tottenham skal også være interessert i en annen Barca-spillere: Den tidligere Arsenal-spilleren Emmanuel Petit. De to klubbene skal ha blitt enige om en pris på et møte i Barcelona i går.

Det er ingen overraskelse at Glenn Hoddle allerede har begynt å blafre med pundsedlene.

- Det skjer vel en del til sommeren, sa Øyvind Leonhardsen etter landskampen i går.

Selv håper han at han tilhører framtidsplanene til den nye Spurs-sjefen.

- Jeg føler jeg fikk vist meg litt fram mot Liverpool sist. Jeg fikk i hvert fall gode tilbakemeldinger, sier Leo.

Sol Campbell har foreløpig ikke skrevet under på en ny Spurs-kontrakt. Den videre satsningen i klubben blir avgjørende for om landslagsstopperen blir på White Hart Lane.

Hvis Guardiola og Petit kommer til klubben har Campbell trolig fått det svaret han er ute etter fra klubbens nye eiere ENIC.

Kanoute vil bort fra West Ham

West Hams Fredric Kanoute er klar for å reise fra Upton Park. Chelsea, Rangers og Liverpool er tre av klubbene som skal være interessert i franskmannen. Tidligere i sesongen skal han ha sagt nei til et attraktivt Chelsea-tilbud, men nå har Kanoute en annen innstilling. - Jeg vil vurdere alle tilbudene jeg får, fordi nå er jeg klar. Ambisjonene mine har endret seg, sier Kanoute

Villa jakter sørafrikaner

John Gregory viser på ny interesse for Benni McCarthy. Aston Villa-sjefen var på plass i Italia i går for å se Sør-Afrika mot Italia. Villa var interessert i McCarthy tidligere denne sesongen, men Celta Vigo priset spissen for høyt. Nå tror Gregory at han kan få 22-åringen for halve prisen - cirka 85 millioner kroner - etter at McCarthy har havnet i kulda på klubblaget.

Man U og Leeds kjemper om Dyer

Newcastles Kieron Dyer er en av balløyas mest ettertraktede fotballspillere. Både Leeds og Manchester United skal være interessert i 22-åringen. Men for Leeds-manager David O'Leary er det viktig å kvalifisere seg for Champions League også neste sesong. - Det blir veldig avgjørnde for hvor mye jeg har muligheten til å kjøpe for, sier O'Leary. Dyer er priset til over 250 millioner kroner.

Ny kontrakt for Scholes

Paul Scholes skriver trolig under på en ny langtidskontrakt med Manchester United. - Vi har ikke sluttførst samtalene, men vi håper at det går i orden, sier Paddy Haverson i United. Andy Cole, Ryan Giggs og Jaap Stam har alle skrevet langtidskontrakter med United denne sesongen.

Kilder: The Mirror, The Sun, Reuters.