Petit vil vinne for sin døde bror

Emmanuel Petit er overbevist om at hans døde storebror vil inspirere ham til å bli verdensmester søndag. Foran hver eneste kamp Arsenal- stjernen spiller, gjennomfører han et rituale til minne om Olivier.

Olivier Petit døde av hjerneblødning under en fotballkamp for ti år siden, og Emmanuel har viet sin egen karriere til minnet om broren. Foran hver kamp står han i straffefeltet, plukker et gressstrå og lar det fly bort med vinden.

- Det betyr alt for meg å tenke på Olivier, sier Petit, en av fire spillere i Frankrikes tropp som har mistet en bror til en tidlig død. Det skjedde med Marcel Desailly, Didier Deschamps og Christian Karembeu også.

- Jeg vet at jeg søndag vil tenke på ham mer enn noensinne, og ønske at han kunne være her for å se meg. Men jeg vet at han vil se ned på meg, og at jeg vil føle at han gjør det.

Som livet

Petit har vært en av Frankrikes viktigste spillere i VM, etter å ha vunnet trener Aimé Jacquets tillit rett før sluttspillet. Så sent som i mars fryktet han at han ikke engang ville komme med i troppen.

- Fotball er som livet, man vet aldri hva som skjer, sier 27-åringen som er fra Normandie. I Frankrikes fargerike fellesskap er han den som godt kan ha noen dråper norsk blod i årene.

Så sent som i går fikk Petit en hilsen fra borgermesteren i hjembyen Saint-Nicolas-d'Aliermon, adressert til «vikingen vår».

Vil vinne

- Jeg har hatt en utrolig sesong. Vi vant double i Arsenal, og nå skal jeg spille VM-finale. Jeg har ventet på et slikt øyeblikk hele livet, og nå er det her, sa midtbanekrigeren med det lange, lyse håret.

- Inntil nylig ville Frankrike sikkert vært fornøyd med å komme så langt, men nå er mentaliteten en annen. Nå må vi vinne for at vi skal være fornøyd. Det har vi lært i storklubber i utlandet.

FOR BROREN: