Petr Cech i enden av dårlig fotball gjør Arsenal til en tittelfavoritt å tro på

Viljen til å vinne overgår det meste i enden av det tunge juleprogrammet. Pluss kvalitet á la Petr Cech.

HOLDER NULLEN MOT NEWCASTLE: For tolvte gang i karrieren holdt Petr Cech nullen mot Newcastle. Det reddet Arsenal på en dårlig dag og gjør Arsene Wengers mannskap til kanskje den største tittelfavoritten i Premier League. Foto: NTB Scanpix
HOLDER NULLEN MOT NEWCASTLE: For tolvte gang i karrieren holdt Petr Cech nullen mot Newcastle. Det reddet Arsenal på en dårlig dag og gjør Arsene Wengers mannskap til kanskje den største tittelfavoritten i Premier League. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LEICESTER FIKK STRAFFESPARK og 11 mot 10, men mistet likevel to poeng hjemme mot Bournemouth. Arsenal fikk et lite pusterom på toppen av Premier League etter 1-0 mot Newcastle. Og selv om det er uker, måneder og 18 seriekamper til vi skriver mai er det slike ettermiddager som ofte utgjør den avgjørende forskjellen på tabellen.

Fordi vilje og lidenskap ofte er like viktig som kvalitet.

RIYAD MAHREZ, EN av sesongens åpenbaringer så langt, ble tatt av anledningen da Jamie Vardy nok en gang ble felt til straffespark og motstander Bournemouth redusert til ti mann (57 min). Og så misset han fra merket. Ikke fordi han på noen som helst måte hadde uflaks. Men fordi straffesparket var bånn. Og skal du vinne Premier League må du helst sette slike muligheter hjemme mot Bournemouth.

Heter du Leicester og fortjent nok har satt deg i posisjon til å leve drømmen om en hel sesong i himmelen er du nødt til å sette slike muligheter hjemme mot Bournemouth.

AKKURAT SLIK PETR CECH var nødt til å holde nullen for tolvte gang mot Newcastle (!) og redde Georginio Wijnaldums to kjempesjanser for at Arsenal skulle komme ut på topp med 1-0 på Emirates. Uten Cech hadde nemlig Arsenal havnet under og tapt tapt denne kampen. Uten Cech ville det håpløse og nesten uinspirerte fort blitt motløst. For det var 0-0 til langt over timen var spilt som fikk Arsenal til å bite tennene sammen og gå den ekstra mila, og som fikk Olivier Giroud til å vinne den avgjørende hodeduellen i forkant av Laurent Koscielnys seiersmål (72).

Det var tanken på full pott som holdt Arsenal flytende i regnet.

Og som til slutt ga dem seieren.

LITE SMAKER BEDRE enn en seier under slike forhold. Etter 0-4 for Southampton 2. juledag var det mange som på bakgrunn av historie og erfaringer var villige til å avskrive Arsenal til tonene av "den samme gamle leksa". Etter seks poeng på de to siste kampene av det hektiske jule- og nyttårsprogrammet (2-0 Bournemouth og 1-0 Newcastle - poeng du må vinne for å vinne ligaen) - der du kan se på alle lag og spillere hvor tungt det er å spille tre kamper fra fredag til fredag på tunge baner - er de for mange den største tittelfavoritten.

Før overgangsvinduet nå åpner og deler trumfkortene det skal spilles med gjennom vinteren og våren.

Lykkes Arsene Wenger der tror jeg Arsenal lykkes i Premier League for første gang siden 2004.

WAYNE ROONEY LETTET litt på trykket rundt Louis van Gaal gjennom å score en liten delikatesse av et hælspark til 2-1 mot Swansea. Under normale omstendigheter ikke mer enn hva man kan forlange av Manchester United. I disse tider en seier av enorm betydning. Som  sansynligvis vil gi van Gaal det pusterommet han trenger og lisens til å fullføre sesongen under styrets lupe.

Så får resultatet av det avgjøre framtida.

ALEXANDER TETTEY var Norges toppscorer i den mislykkede EM-kvalifiseringen. 19. desember ble han matchvinner mot Manchester United på Old Trafford. Og i går ble mannen som har fått beskjed om at han ikke skal skyte matchvinner igjen.

Med venstrebeinet.

På den første berøringen.

Utagbart.

Mitt nyttårsforsett for 2016 er dermed: Ikke undervurdere Alex Tetteys evner og egenskaper (nesten) uansett hva han gjør. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer