ER ØNSKET VIDERE: Petter Northug setter pris på at Coop ønkser å fortsette som sponsor.  Foto: Endre Vellene
ER ØNSKET VIDERE: Petter Northug setter pris på at Coop ønkser å fortsette som sponsor. Foto: Endre VelleneVis mer

Petter: - Veldig gledelig

Svarer på Coops utspill.

(Dagbladet): Coop ønsker å fortsette samarbeidet med Petter Northug.

Det ble bekreftet at matvaregiganten i formiddag. Coop stiller bare det samme kravet som tidligere, at Northug bytter ut trener, manager og støtteapparat i Nye Høyder.

Meldingen fra Coop ble godt mottatt hjemme hos langrennsløperen i dag.

- Petter sier: At Coop har intensjon om å fortsette samarbeidet er veldig gledelig. Det er Petters intensjon og ønske også, skriver manager Are Sørum Langås i en sms til Dagbladet.

Praktiske ting At Langås fortsatt uttaler seg som manager for Northug innebærer at avtalen med Nye Høyder fortsatt ikke er formelt avviklet. Og Coop bekreftet overfor Dagbladet tidligere i dag at det videre samarbeidet med Team Northug ennå ikke er 100 prosent i boks.

- Det stemmer. Vi har ikke skrevet noen avtale. Det er en del praktiske ting som gjenstår, sier Coops kommunikasjonsdirektør Kristin Paus til Dagbladet.

De siste dagene er det blitt stadig tydeligere at samvirkegiganten neste sesong kan profilere Northug i langt mindre grad, dersom han samtidig skal gå for Norge i VM og verdenscup.

Skiforbundets generalsekretær Stein Opsal opplyste tirsdag at Northug i nasjonale renn ikke får bruke Coop-klær, og at fjorårets friperioder til Coop-representasjon bortfaller.

Får ikke selge Northug-mat I tillegg kan ikke Coop selge Northug-mat, som juice, brød og kornblandinger mellom november og april.

- Det stemmer at vi sier nei til sponsorer som konkurrerer med forbundets sponsorer. Det betyr både draktreklame såvel som andre former for markedsføring gjennom produkter, sier sa Opsal.

Hvordan sponsorene stilte seg til videre samarbeid med Northug ble et spørsmål da skistjernen innrømmet promillekjøring natt til 4. mai.

Northug har tidligere uttalt at han ønsker å bytte ut hele støtteapparatet i Nye Høyder, slik Coop ønsker.

- Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren, sa Northug torsdag kveld.

IKKE MER COOP-TØY: Dersom Northug skal gå renn via det norske skiforbundet blir de tuten Coop-merker på overarmene til vinteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IKKE MER COOP-TØY: Dersom Northug skal gå renn via det norske skiforbundet blir de tuten Coop-merker på overarmene til vinteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer