Petter «156» Belsvik

Petter Belsviks rekordjakt både fortsatte og stoppet mot Sogndal. Matchvinneren holdt bare en halvtime av Vålerengas 2-0-seier.

Nå spøker det for hans deltakelse i kampen mot Brann onsdag og i hjemmemøtet med Odd Grenland søndag. Belsvik forlot banen med skade.

- Jeg har skadet akillessenen i venstre fot. Det var ikke noe spark, jeg kjente bare at det smalt i den venstre foten da jeg skulle ta et løp, sa spissveteranen til NTB etter oppgjøret.

- Jeg skal til legesjekk mandag, og dersom jeg er heldig rekker jeg kampen onsdag. Men det er veldig vanskelig å si hvor lang tid dette vil ta. Jeg får forhåpentlig svar på det mandag, sa Petter Belsvik.

34-åringen satte inn 1-0-målet etter bare åtte minutter. Stian Ohrs innlegg ble stusset bakover av en Sogndal-forsvarer. Belsvik fikk kontroll med en berøring og skjøt så ballen opp i nettaket hos Terje Skjeldestad.

- Jeg synes det var en fin scoring, sa Belsvik.

Målet gjør at han bare er to scoringer unna Odd Iversens rekord på 158 i norsk toppserie. Skaden han pådro seg mot Sogndal fører til at Belsvik kan bli nødt til å vente lenger enn ventet med å slå rekorden.

Tom Henning Hovi la på til 2-0 etter 82 minutter. Han fikk stå ganske alene og heade inn en Ohr-corner.

Det var bra med sjanser og avslutninger på Ullevaals lite innbydende gressmatte. Men det skyldes ikke at lagene var så veldig gode. Både Vålerenga og Sogndal må innstille seg på en hard kamp for å overleve i divisjonen.

Vålerenga hadde et klart grep tidlig i oppgjøret, men ga så fra seg initiativet. Sogndal var ytterst nær utligning to ganger. Anders Stadheim traff stolpen i 1. omgang, mens Dag Christian Sørums heading endte i tverrliggeren 20 minutter etter pause.

Vålerengas mye omskrevne Tobias Grahn sesongdebuterte. Svensken var for det meste uvenn med ballen og ble byttet ut etter vel en times spill.

Stian Ohr var det aldri snakk om å ta av banen før kampen var avgjort. Vertenes høyreving sto for forarbeidet til begge målene og var kampens klare bestemann.

Pa-Modou Kah løp mye og intelligent på Vålerengas midtbane og får meget for innsatsen.

Sogndal jobber hardt for hverandre. Tommy Øren og Anders Stadheim sto også for noen finesser underveis.

(NTB)