Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Andersen nærmer seg seierspallen

17/100 fra andreplassen.

Petter Andersen nærmer seg seierspallen. På 1000 meteren i verdenscupen lørdag var han 17/100 fra annenplassen med 1.10,91.

Andersen endte på 6. plass i løpet i A-gruppen. Han hadde akkurat samme plassering i verdenscupløpene i Nagano forrige helg.

- Både jeg som trener, Petter selv og Peter Mueller er veldig fornøyd med dette. Sprinterne har gjort store fremskritt, og nå er vi ikke langt fra seierspallen. Søndag er det nye løp her i Kina, og da satser vi på pallplass. Det gjelder bare å ha litt flaks, sa trener Frode Rønning til NTB lørdag formiddag.

Beorn Nienhuis fra Nederland var best på 1000 meteren lørdag med 1.10,22.

Even Wetten gikk godt på 1000 meteren i Nagano, men var uheldig i Harbin. Etter 350 meter av løpet falt han etter å ha åpnet veldig bra etter 200 meter.

- Det var uflaks, for Wetten kom veldig godt i gang, men han kom seg ikke gjennom den andre svingen på grunn av fallet, sa Rønning.

De to norske sprinterne gikk også 500 meter i B-gruppen lørdag. Petter Andersen gikk inn til 36,12 sekunder, noe som ga annenplass. Even Wetten ble nummer seks med 36,35 sekunder.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media