Petter Andersen

Petter fikk sitt definitive gjennombrudd forrige sesong. Med tida 1,49,03 vant han sesongens siste verdenscupløp i Heerenveen foran løpere som Ådne Søndrål og Ids Postma.

Da sesongen begynte, startet Petter Andersen verdenscupen i gruppe 2 på 1500 meter. Det ble med ett løp. For fortsettelsen viste at Kolbotn-gutten var en av fjorårets beste på distansen. Utover vinteren 2000 noterte han den ene topplasseringen etter den andre. Det ble sjetteplass i EM Hamar. Og under VM all round i Milwaukee var han toer på 1500 meter bak Ådne Søndrål. Dessverre ble det fall på 5000 meter og dermed mistet han sjansen til en plass blant de fire-fem beste i sammendraget.

Under VM enkeltdistanser i Nagano hadde Petter brukt det meste av kruttet, og han nådde ikke opp blant de beste. Sesongstarten i år har vært oppløftende. Under NM enkeltdistanser på Geithus ble det seier på 1500 meter. I satser Petter Andersen spesielt på 1500 meter i verdenscupen.

Etter jul skal han også forsøke seg på 1000 meter, i tillegg til at han ønsker å markere seg skikkelig i EM og VM all round.