Petter Belsvik ble historisk

Endelig kunne Petter Belsvik juble over mål nummer 158 i eliteserien. Nå er han likt med scoringsrekorden til Odd Iversen.

Etter 58 minutter av 4-0-seieren mot Start søndag, var det klart for målet Petter Belsvik har ventet på siden 16. mai. Det var nemlig sist han scoret seriemål for Vålerenga.

- Ja, det satt langt inne dette målet. Det var utrolig deilig å se ballen gå i mål. Samtidig må jeg få takke Pa-Modou Kah som serverte ballen til meg, sa Petter Belsvik til NTB etter kampen.

I garderoben ble han hyllet som en helt av lagkameratene, som syntes det var veldig moro at det endelig lyktes for fotballveteranen.

- All ære til Petter. Dette har han virkelig fortjent, sa Kah og tok et god tak rundt lagkameraten.

Ga bort t-skjorten

Petter Belsvik hadde en meget god start på sesongen, med to mål på tre kamper. Men så ble han skadet og rammet av alvorlig måltørke.

- Det har ikke bare vært moro. Jeg innrømmer at jeg har tenkt mye på rekorden, men det har ikke vært så lett å ta den når jeg enten har vært på benken eller ute med skade, fortsatte en lettet Petter Belsvik.

Da han scoret det etterlengtede målet, vred han av seg drakten og viste publikum en spesiallaget t-skjorte med tallet 158 på brystet.

- Det var moro å kunne vise den fram. Nå har jeg gitt den bort til TV-aksjonen, så får vi håpe noen byr på den. Egentlig burde jeg legge inn bud selv, sa Belsvik.

Stor respekt for «Ivers»

Nå gjenstår det én seriekamp for Vålerenga denne sesongen, borte mot Bryne neste helg. Scorer Petter Belsvik i den, har han gått forbi Odd Iversen.

- Det hadde ikke gjort noe det. Nå er det bare moro å ha tangert den. For meg er Odd Iversen en helt og et forbilde. Det er stort for meg å være likt med ham.

Petter Belsvik og resten av Vålerenga hadde full kontroll mot Start søndag. Kristiansand-laget, som allerede har rykket ned fra eliteserien, måtte se Tobias Grahn og Pa-Modou Kah ordne en betryggende 2-0-ledelse til hjemmelaget før pause.

Vålerenga fortsatte å kontrollere etter hvilen, og nå fikk også Belsvik og Freddy dos Santos være med på scoringsballet. Vålerenga er helt sikre på spill i eliteserien neste sesong etter seieren over Start.

Og kanskje får de med seg en scoringshelt enda en sesong.

- Jeg har ikke bestemt meg ennå, men når jeg scorer mål kommer lysten tilbake. Vi får se etter den siste kampen, sa Petter Belsvik, som har kontrakt ut denne sesongen med Vålerenga.

(NTB)