<strong>SKILLER LAG:</strong> Inge Andre Olsen (t.v.), Petter Belsvik og Jarl Øverby fra presentasjonen av Belsvik som hovedtrener i 2012. Nå er han ferdig i klubben. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SKILLER LAG: Inge Andre Olsen (t.v.), Petter Belsvik og Jarl Øverby fra presentasjonen av Belsvik som hovedtrener i 2012. Nå er han ferdig i klubben. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Petter Belsvik blir ikke med Stabæk opp i Tippeligaen

Uenige om veien videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en pressemelding på sine egne nettsider i dag, skriver Stabæk at de har valgt å skille lag med hovedtrener Petter Belsvik.

«Når våre veier nå skilles er det av den enkle grunn at Petter og Stabæk var uenige om veivalgene videre. Partene skilles som gode venner og en eller annen gang i fremtiden så kan det være våre veier krysses igjen. Hvem vet?» heter det i pressemeldingen.

Annerledes trenertype Til Dagbladet ønsker ikke sportssjef Inge André Olsen å utdype hva uenighetene dreier seg om.

- Vi forholder oss til det vi har skrevet i pressemeldingen vi har lagt ut, sier Olsen til Dagbladet.

Han sier at de allerede har aktuelle kandidater i kikkerten, men ønsker ikke å si hvor mange det er snakk om.

- Vi har fullt fokus på det som skjer framover, og jobber intenst med å få en ny hovedtrener på plass. Vi har ikke satt noen deadline på når vi trenger å ha vedkommende på plass.

- Hva slags trenertype ser dere etter?

- Stabæk har i kulturen at vi skal være litt annerledes. Vi ønsker å spille en fin type fotball, så de egenskapene blir viktige.

Ville forlenge For drøyt to uker siden rykket Bærum-klubben opp til Tippeligaen igjen, etter bare én sesong nede i Adeccoligaen. Ingrebrigt Steen Jensen kalte det den største bragden i klubbens historie.

Det var likevel ikke nok til at Stabæk og Belsvik klarte å bli enige om hvordan det skal satses videre. Det til tross for at styret i klubben for tre uker siden gikk ut og sa at de ville forlenge med 46-åringen.

- Det var det et samlet SU (sportslig utvalg) som ønsker å gå videre i en prosess for å forlenge kontrakten med Petter. Det betyr at Petter har fått melding om at vi vil gå videre i prosessen med ham, sa styreleder Espen Moe til stabak.no den gangen.

Vanskelig tid Stabæk har hatt en trøblete periode utenfor banen, til tross for sportslig suksess denne sesongen. Den mye omtalte overgangssaken og utkastelsen fra Telenor Arena er saker som kunne forstyrret konsenstrasjonen på fotballbanen, men slik har det ikke gått.

Stabæk roser Belsvik for måten han har håndtert situasjonen på.

«De utenomsportslige tingene som preget 2012 sesongen har sakte men sikkert gått i Stabæks favør og sesongen 2013 endte med direkte opprykk til Tippeligaen. Petter og hans team har bygget og gjenreist den sportslige posisjon til Stabæk igjen, slik at vi er tilbake i Tippeligaen, hvor vi hører hjemme.» heter det i pressemeldingen.

Stabæk jakter nå en ny hovedtrener. Petter Belsvik, på sin side, har tidligere vært i samtaler med andredivisjonsklubben Fram Larvik. Bærums-klubben ønsker sin tidligere hovedtrener og storscorer lykke til videre.

Pressemeldingen fra Stabæk:

Petter Belsvik startet som hovedtrener for Stabæk Fotball i januar 2012. Han kom til en klubb som hadde store økonomiske utfordringer etter utflyttingen fra Telenor Arena. Arbeidsbetingelsen til Petter var ikke de enkleste, men Petter gikk på med ufattelig pågangsmot og utholdenhet.

Sesongen 2012 var preget av mange utenomsportslige ting som tydelig preget spillergruppen og klubben som helhet. Poengfangsten i 2012 var dårlig, men til tross for stor motgang både på banen og utenfor banen så stod Petter rakrygget og representerte Stabæk på en fremragende måte.

De utenomsportslige tingene som preget 2012 sesongen har sakte men sikkert gått i Stabæks favør og sesongen 2013 endte med direkte opprykk til Tippeligaen. Petter og hans team har bygget og gjenreist den sportslige posisjon til Stabæk igjen, slik at vi er tilbake i Tippeligaen, hvor vi hører hjemme.

Når våre veier nå skilles er det av den enkle grunn at Petter og Stabæk var uenige om veivalgene videre. Partene skilles som gode venner og en eller annen gang i fremtiden så kan det være våre veier krysses igjen. Hvem vet?

Vi ønsker Petter lykke til på hans neste steg i hans trenerkarriere. Stabæk for sin del jakter nå ny hovedtrener.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer