Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Petter bestemmer selv om han vil gå stafetten

Norsk krisestemning etter nok en nedtur.

LIGGER PÅ LADING: Petter Northug sto over rennet i dag for å lade ordentlig opp til stafetten søndag. Han bestemmer selv om han vil gå ankeretappen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LIGGER PÅ LADING: Petter Northug sto over rennet i dag for å lade ordentlig opp til stafetten søndag. Han bestemmer selv om han vil gå ankeretappen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Ingen av de fire norske gutta lyktes på dagens 15-kilometer i Sotsji, og i likhet med tremila forrige søndag gjorde dagens renn ingenting ingenting for å roe ned norske nerver før stafetten søndag.

Og lagkaptein Martin Johnsrud Sundby satte klare ord på frustrasjonen i den norske leiren:

- Det er jævlig rart at ikke én av fire presterer her i dag. Vi er langt unna på stafetten nå, vi er outsidere. Vi er langt bak, jeg er bekymret og vi må finne på noe jævlig smart fram mot stafetten, blåste han ut i pressesonen etter å ha fordøyd sin egen skuffelse i noen minutter.

- Og det betyr at vi har dårlig tid, fortsetter han.

Kan ikke sture
Eldar Rønning, som selv var enormt skuffa over at sesongens store mål forsvant i dårlig dagsform da det gjaldt som mest, ville ikke grave seg helt ned.

Men også han var klar på at Norge ikke lenger kan regnes som en gullfavoritt nå. Med to svensker på pallen og med Marcus Hellner i dokumentert toppform er det ingenting som tyder på at ikke svenskene skal ta hjem stafetten slik de gjorde det i Vancouver for fire år siden.

- Vi har prata om dette blant oss på laget, og det er viktig at vi ikke sitter og sturer. Vi må bygge hverandre opp inn mot stafetten, men at Sverige er storfavoritter nå er det jo ingen tvil om, sier Rønning til Dagbladet.

Petter bestemmer
Det er også landslagstrener Trond Nystad enig i, selv om han fortsatt tror gullkampen står mellom de nevnte svenskene, Russland og Norge.

Og til alle som er bekymret for om Petter Northug finner formen som kan sikre Norge stafettgullet hadde han i hvert fall følgende avklaring:

- I går ga han meg terningkast tre av seks på beina sine, så får vi se om det er godt nok, sier Nystad.

- Er det Petter sjøl som bestemmer om han skal gå?

- Ja, det gjør han egentlig.

Hele Norges coronakart