Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter ble dagens klatrekonge på Beito

Forbedret seg 49 plasser, men syns fortsatt det går tungt.

BEDRE, MEN FORTSATT LANGT UNNA: Petter Northug ble nummer tolv på dagens femtenkilometer. Det var hele 49 plasser opp fra i går, men avstanden opp til helgens suverene vinner, Martin Johnsrud Sundby, er fortsatt lang.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BEDRE, MEN FORTSATT LANGT UNNA: Petter Northug ble nummer tolv på dagens femtenkilometer. Det var hele 49 plasser opp fra i går, men avstanden opp til helgens suverene vinner, Martin Johnsrud Sundby, er fortsatt lang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Til tross for at gårsdagens 61. plass ble til en 12. plass på dagens fristilsløp på Beitostølen, mente Petter Northug at dagen i dag ikke var noe lettere enn i går.

- Det var vel ikke den store forskjellen, det gikk tungt i dag også, sier Northug etter løpet.

Den massive forbedringen i plassering tilskriver han sin egen forsiktighet i går

- I går gikk jeg i fred, i dag prøvde jeg å bevege meg over terskelen og presse litt. Det var bare det at jeg tok intensiteten opp et hakk nå, sier han.

Fått svar
Northug har som kjent mistet ni uker med trening i sommer og høst, og ligger et stykke bak konkurrentene med tanke på det antallet treningstimer som skal til for å lykkes i skirenn.

I dag ble det et minutt og ti sekunder etter vinneren Martin Johnsrud Sundby, som på sin side leverte et løp i internasjonal toppklasse.

- Jeg har absolutt fått de svarene jeg har trengt her. Jeg har fått den gjennomkjøringen jeg trengte etter et langt høydeopphold, sier Northug, som kom ned fra høyden i italienske Val Senales tidligere denne uka.

Cupfinalen viktigst
Sprintrennet i morgen, derimot, er han ikke så veldig interessert i å gå. 

- Jeg har ikke så mye fart i kroppen, så det er vel ikke så mye vits i å gå sprint.

Ryktene skal nemlig ha det til at Petter har cupfinalebillettene klare til i morgen, og med de to gjennomkjøringene han har fått nå heller alt mot at han prioriterer å se Rosenborg mot Molde framfor flere minutter i skisporet på Beitostølen. 

- Det er en ting som teller i morgen, og det er cupfinalen. Ikke sprinten på Beito, smiler Northug.

Og med såpass labre plasseringer som de to første rennene for sesongen tross alt har gitt, nøler ikke Petter med å spøkefullt sparke litt til støtteapparatet i sitt nye privatlag før han fra neste helg ikler seg landslagsdressen igjen.

- Det kommer til å ryke mange etter den første helga her.