Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter blir Kreftforeningens frontfigur

Lyst til å sitte på med Petter Solberg? Nå kan du by på nettopp det i Kreftforeningens store innsamlingsaksjon i mars.

Rallyesset er den store frontfiguren i Kreftforeningens innsamlingsaksjon «Krafttak mot kreft» med start 7. mars - og i tillegg til å stille opp som ambassadør gir han Kreftforeningen grønt lys til å auksjonere bort en tur med ham i fullspekket rallybil.

-  Jeg har tidligere gitt bort kjøredress og andre effekter til kreftsaken. Denne gang må vi prøve å få til en premie hvor den som byr mest får sitte på med meg i rallybilen. Det er strenge regler for det, men jeg håper å få det til, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Mange vil betale

Han får ofte henvendelser fra folk som tilbyr 50 000-60 000 kroner for å sitte på med ham. Han sier nei til alle. Men til inntekt for Kreftforeningen stiller han gjerne opp.

-  Jeg håper den som får tilslaget må ut med mye penger, for dette er en premie som skal koste. Det koster jo skjorta bare å starte bilen. En fire dagers test koster Subaru over en million kroner, inkludert alt.

En tur med Petter Solberg er tidligere blitt auksjonert bort i USA. Da betalte en kvinne 120 000 kroner for den heftige opplevelsen.

I Norge kan prisen raskt komme opp i mer enn det.

-  Berører alle

Petter engasjerer seg sterkt i kreftsaken, og han har selv opplevd sykdommen i sin nære krets. Han har en onkel som tidligere har hatt kreft i munnen, og i fjor døde hans gode venninne Anna Lovise Lundeby av kreft. Da Kreftforeningen i desember tok kontakt og spurte om han ville være ambassadør sa han ja umiddelbart.

-  Kreft er noe som på en eller annen måte berører nesten alle familier i Norge, og vi må hjelpe så godt som mulig. Derfor har jeg tidligere også bidratt meg egne midler. Det er en stor ære for meg å kunne hjelpe til, og selv om jeg driver med en sport som tar mye tid setter jeg av tid til dette, sier Petter.

Han har fortsatt god kontakt med familien til venninnen.

-  Vi har støttet hverandre så godt vi kan i tida etterpå. De har en stor plass i hjertet mitt, og jeg håper jeg også har vært en god støtte for dem, sier Petter.

I går leste han inn radiospotter og stilte opp til fotografering som skal brukes i avisannonser under årets innsamlingsaksjon - hvor tema er «barn og ungdom som pårørende».

15 millioner

Informasjonssjef Terje Mosnesset i Kreftforeningen mener Petter Solberg er den perfekte frontfigur.

-  Han har selv opplevd kreft i sin nære krets og vil slik representere oss på en troverdig måte.

Dessuten er en han folkelig og engasjert og sånn sett passer han perfekt i vår profil, sier Mosnesset.

I tillegg til bilturen med Petter Solberg skal en lang rekke effekter fra andre kjendiser auksjoneres bort på radiostasjonen P4 under årets innsamlingsaksjon.

Generalsekretær Anne Lise Ryel håper at årets aksjon vil innbringe rundt 15 millioner kroner.

-  Folk engasjerer seg i kreftsaken uansett, men med Petter Solberg på laget vil vi få ekstra oppmerksomhet rundt vår

aksjon.

ALVORLIG: Rally-verdensmester Petter Solberg har selv opplevd kreftsykdommen i sin nære krets. - Jeg håper den som får tilslaget må ut med mye penger, for dette er en premie som skal koste, sier Petter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media