PERFEKSJONISTER: Ole Einar Bjørndalen og Petter Northug er enere i hver sin idrett, og hater å tape. - Men Petter bør jo roe seg ganske kjapt, for det er veldig mye greiere å behandle seg selv bedre når du får pratet om det, råder Bjørndalen   

Foto: Daniel Sannum Lauten
PERFEKSJONISTER: Ole Einar Bjørndalen og Petter Northug er enere i hver sin idrett, og hater å tape. - Men Petter bør jo roe seg ganske kjapt, for det er veldig mye greiere å behandle seg selv bedre når du får pratet om det, råder Bjørndalen Foto: Daniel Sannum LautenVis mer

- Petter bør nok roe seg ganske kjapt

Bjørndalen og Svendsen gir råd til Northug

||| • Følg sprintstafettene for jentene og gutta i OL-studio fra kl. 19.15

WHISTLER (Dagbladet): På dagens sprintstafett er Norges øyne igjen rettet mot Petter Northug.

Mosvik-ekspressen har foreløpig ikke greid å innfri forventningene som var stilt til ham på forhånd, og står med én bronse etter tre distanser.

To av gangene har skuffelsen vært så enorm at han ikke har villet prate med noen. Etter stavbrekket på lørdag - da Marcus Hellner tok gull - lot han seg heller ikke kommandere til å stille opp selv halvannen time etter målgang.

- Bedre når du får pratet om detDa Ole Einar Bjørndalen ble nummer 27 av 30 på fellesstarten i går valgte han å se det komiske i situasjonen. Men det har ikke alltid vært sånn med ham heller.

- Var du som Northug da du var på hans alder, og hadde lyst til å unngå alle når du hadde gått et dårlig løp?

- Det var ikke så smart at jeg pratet med noen de første minuttene, da kom det bare dritt ut av kjeften. Men Petter bør jo roe seg ganske kjapt, for det er veldig mye greiere å behandle seg selv bedre når du får pratet om det. Han er nok veldig skuffet, sier Bjørndalen til Dagbladet.

- Du må bare takle detEmil Hegle Svendsen er ikke en veldig mye bedre taper enn Northug og er gjerne ekstremt selvkritisk de gangene han underpresterer.

Da han rotet bort et gyllent utgangspunkt på jaktstarten tidligere i OL måtte han for eksempel gå seg en tur på ski for å klarne hodet før han orket å snakke.

- Det er veldig tøft å gjøre det, det skjønner jeg. Men du må bare takle det også, og stå med rak rygg selv om det blåser litt rundt ørene. Jeg tror rett og slett at Petter var fryktelig frustrert, kanskje han rett og slett ikke klarte å snakke og var så forbannet at det rant over for ham. Det har tydeligvis ikke vært lett for ham, det har jo vært forventninger. Men han utsetter det jo bare på en måte, sier Svendsen til Dagbladet.

- Jeg synes synd på ham I Adresseavisen i dag er langrennslandslagets presseattache - Rolf Nereng - kritisk til støttespillerne Northug har rundt seg, og tar til orde for å bytte ut flere av dem.

Hegle Svendsen mener Petter heller bør nedbemanne støtteapparatet.

- Det er mange folk som prøver å fortelle Petter hva han skal gjøre. Han må bestemme selv. Jeg synes synd på ham der, det er så jævla mange folk rundt ham som skal fortelle ham hva han skal gjøre. Jeg tror ikke det er så greit å være ham akkurat nå, sier skiskytteren, som er på alder med Northug.

- Tror du han tar gull på sprintstafetten?

- Skal han gå? Alt er mulig. Han er nødt til å bryte den onde sirkelen. Det er ikke noen god spiral han er inne i nå, sier Hegle Svendsen til Dagbladet.

SYNES SYND PÅ PETTER: - Det er så jævla mange folk rundt ham som skal fortelle ham hva han skal gjøre, sier gullvinneren fra normaldistansen, Emil Hegle Svendsen. Foto: Arnt E. Folvik
SYNES SYND PÅ PETTER: - Det er så jævla mange folk rundt ham som skal fortelle ham hva han skal gjøre, sier gullvinneren fra normaldistansen, Emil Hegle Svendsen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer