Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter brøt barrieren

Petter Belsvik satte enkelt inn sitt 159. toppseriemål på straffe mot TIL. Han tror det blir verre å slå Myggen i håndbak.

ÅRÅSEN (Dagbladet): For Belsvik innser at han er tidenes målkonge på lånt tid. LSK-kontrakten løper bare ut året, og bakfra halser Harald Brattbakk med scoringshunger og gullskotakter.

- Får bare nyte det mens jeg kan. Akkurat nå er jeg glad for at jeg ikke lå på sofaen i hele vinter, ler en lykkelig Belsvik.

Han kom inn som en nødløsningsvikar, men den siste uka har virkelig gått i ett.

Det starta 45 minutter mot Bryne for ei drøy uke siden. Dagen etter spilte han 60 minutter i en B-kamp. To dager etter det igjen spilte han 90 minutter i cupen mot Kirkenes.

- Så ble det jo nitti minutter mot Tromsø også. Jeg har egentlig spilt altfor mye, he-he. Midt i andreomgangen gikk jeg bort til Tom Kristoffersen og sa at jeg tok meg en 15 minutters pause, ler Belsvik, mens han febrilsk leiter etter en lagkamerat som kan gi ham en pris snus i garderoben. Ingen tvil om hvem som var helten i går.

- Men jeg nektet å ta på meg T-skjorta med 159 før kampen. Det har blitt for mye mas om den rekorden.

Håndbak-duell

Belsvik var egentlig godt i gang med sitt nye sivile liv da LSK trengte målkongens tjenester. Det gjør at Petter har en rekke andre småjobber å gjøre innimellom LSK-kampene utover våren.

Et av oppdragene blir å bryte håndbak mot Myggen i København. Nærmere bestemt den 6. juni. Dagen før Danmark-Norge.

- Jeg skal ned for å jobbe for P4. Kvelden før kampen er jeg med eventfirmaet kjentfolk.no på en liten gag.

- Jeg, Myggen og Vidar Riseth skal bable om fotball til 500 norske supportere. Vi er jo en trio av to forhenværende landslagsspillere og meg sjøl, som veldig gjerne skulle spilt for landslaget.

Det elleville høydepunktet på seansen er alt bestemt: håndbak mellom Belsvik og Myggen.

Sterk Mygg

Duellen er ment som en selvironisk kommentar til Myggens forsøk på samme øvelse en viss kveld på byen tidligere i år.

- Jeg regner med at det blir håndbak, ja. Vi er jo nødt til å fleipe litt med det, sier Belsvik.

- Du knuser Myggen der?

- Å nei, Det ser kanskje ikke sånn ut, men Erik er sinnssykt sterk i håndbak. Han kommer nok til å slå meg. Det beste hadde egentlig vært om vi fikk med Thomas Giertsen, ler Belsvik.

Mykland og Belsvik har kjent hverandre siden de spilte sammen for Start tidlig på 90-tallet.

- Vi har vært gode venner siden. Jeg besøker ham i Danmark når jeg har tid.

Strand-opptur

Og for de som ønsker å se håndbakduellen live: det er fortsatt nok av billetter igjen. Men før det skal Belsvik spille mange fotballkamper for LSK. Og i går viste kanarifuglene endelig litt av det de kan. Mye takket være Belsviks evne til å lage trøkk inne i 16-meteren, kombinert med Pål Strand og Indridi Sigurdssons konstante evner til å satse framover på LSKs venstreside.

- I dag løsna det endelig. Jeg har slitt med bronkitt og dårlig pust i sesongstarten. Men når vi kommer rundt på kantene, er vi farlige, sier Strand til Dagbladet.

REKORD: Endelig, 14 år etter debuten, slettet Petter Belsvik Odd Iversens scoringsrekord.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media