Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Petter elsker det han driver med, og har allerede begynt å snakke om VM neste vinter

Tomas Northug (27) tror ikke at storebror Petter lar seg knekke av OL-vrakingen, men satser videre mot VM i Seefeld neste vinter.

rLAR SEG IKKE KNEKKE: Tomas Northug, tidligere langrennsløper, og nå ekspertkommentator under OL, tror ikke borens OL-vraking vil knekke ham. Video/klipp: Bjørn Langsem / Reporter: Thomas Brenna Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Tomas Northug er på plass i OL - men det kun som ekspertkommentator for TVNorge og Eurosport.

Sammen med tidligere langrennsløper Vibeke Skofterud skal han gi langrenns-sendingene faglig tyngde.

Og den tidligere junior-verdensmesteren, som blant annet gikk sprintfinalen i Falun-VM i 2015 sammen med sin mer meritterte storebror Petter, holder seg godt oppdatert selv om han avsluttet karrieren etter 2014/15-sesongen.

- Men det er litt rart å være eneste Northug i OL, sier han til Dagbladet.

Tok det tungt

Storebror Petter fikk som kjent problemer med både resultatene sine, og ikke minst helsa, denne vinteren. Det endte med at han ikke - til manges store forferdelse - ikke klarte å kvalifisere seg til OL.

- Petter har det fint han, nå. Han tok det jo litt tungt at sesongen ble som den ble, men som idrettsutøver ser du jo framover og sikter deg inn mot nye mål, forteller lillebror til Dagbladet.

- Det du sier nå er at Petter kommer til å satse videre?

- Jeg skal ikke love noe, men han er jo en type som elsker det han holder på med. Han er glad i idretten sin. Petter er en type som aldri gir opp, sier Thomas om storebroren sin.

- Det er jo opp til motivasjonen hans. Og det virker allerede som han har snakket litt om Seefeld med pappa, men ikke så mye til meg, fortsetter Tomas Northug.

- Hva med deg selv, frister det med et comeback nå når du kjenner på OL-atmosfæren?

- Hehe. Petter og jeg var ute på en skitur før jeg dro. Han prøvde å overtale meg til å satse igjen. Men det er noe jeg må tenke over både to og tre ganger, sier Tomas Northug, som altså er eneste representant for Northug-klanen i Pyeongchang.

Ettertraktet

Akkurat hvordan storebror Petter har tenkt å legge opp langrennssatsingen sin framover, er det få som vet.

Løsningen til langrennslegenden Northug kan bli å gjøre som forrige sesongs langrennskonge Sergej Ustjugov, altså å gå langløp i perioden hvor resten av verdenseliten konkurrerer i olympiske leker.

Og «Mosvik-ekspressen» er en svært ettertraktet mann.

Team Santander, ledet av brødrene Anders og Jørgen Aukland, håper i hvert fall at Northug nå blir en del av Ski Classics. Dagbladet får opplyst at Sergej Ustjugov har bestemt seg for å gå langløpet Toblach-Cortina i helga, mens Team Santander nå frir til Northug.

- Vi har diskutert internt muligheten for å forsøke å hente Petter, men vi har ikke hatt noen konkrete samtaler ennå, ettersom vi er inne i et tett konkurranseprogram. Men Petter er en rockestjerne som alle vil ha på laget sitt.Det ønsker også vi, sa trener Jørgen Aukland til Dagbladet i forrige uke.

- Det hadde vært fryktelig gøy om Petter kom seg opp av sofaen for å begynne å gå langløp. Situasjonen må roe seg litt før vi gjør en direkte henvendelse nå, men vi har vært i kontakt med Petter tidligere og har et veldig godt forhold, la Aukland til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!