TAPER 1 av 100: Johan Olsson er sjukt imponert av Petter Northug.Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet
TAPER 1 av 100: Johan Olsson er sjukt imponert av Petter Northug.Foto: Bjørn Langsem/ DagbladetVis mer

- Petter er for rask, for sterk, ganske enkelt for bra

Svenskene gir opp å slå Petter Northug i stafettspurt.

VAL DI FIEMME(Dagbladet): Johan Olsson gikk andreetappen for Sverige og hadde orkesterplass til oppløpet som endte med nok et svensk VM-sølv her i Val di Fiemme.

Og etter enda en Northug-oppvisning på en ankeretappe innser Olsson at det er så godt som umilig å slå nasjonen som har vunnet 11 av de 12 siste VM-stafettene for herrer.

- Man gir ikke opp gullet før de går i mål, men det er klart Petter er jo ganske rask og han taper jo liksom èn av hundre spurter. Så det er klart at alle andre utfordrer ham på en stafett, og da er det utrolig imponerende at han aldri misser der ute. Han kan ha et hvilket som helst opplegg og han vinner alltid, altså. Det er sjukt imponerende, sier Olsson.

Dårlige ski
Selv gikk han den vanskelige andreetappen, mot en skokk toppløpere. Olsson hadde en plan om å kline til og forsøke å skaffe en luke ned til Eldar Rønning og Norge, men klarte aldri å prege etappen slik han hadde planlagt.

- Jeg henger ikke med glidmessig, jeg hadde for dårlige ski i dag, sier Olsson til Dagbladet.

- Jeg hadde bra feste, men elendig glid. Det er vanskelig å skulle gå fem sekunder fortere enn Cologna og Vylegsjanin i hver eneste bakke. Det går jo ikke, slår Olsson fast, og legger til at han var heldig som nøt godt av at føret gjorde det enklere å ligge bak

Northug er for sterk
Men da Marcus Hellner heller ikke klarte å skaffe en luke til Norge skjønte alle at det nok en gang var duket for Petter Northug-jubel på skistadion.

Selv om Johan Olsson fikk tent håpet da Calle Halfvarsson fikk noen meter på nordmannen på vei mot mål.

- Jeg tror det var mange som syns det var veldig spennende med Calle i siste bakken der. Se hva som skjer, liksom, for han fikk jo en liten luke ut av svingen. Og så er Petter for rask, han er for sterk, han er for bra helt enkelt til at vi klarer å ta ham. Det er vanskelig å håndtere en sånn løper, sier Olsson til Dagbladet.

- Jeg gjør alt jeg kan i dag, jeg kunne ikke gjort så mye mer, sier Halfvarsson selv.

- Nei, han gjør det fantastisk bra. Han gjorde akkurat det vi hadde blitt enige om. Vi hadde pratet litt om taktikken i går og hvordan han skulle forsøke å gjøre det. Akkurat det å gi Northug sin egen medisin, og forsøke å gå i bakken. Men han orket ikke drive på hele veien opp, og da er det sånn. Han gjorde et perfekt taktisk løp, sier Olsson.