Konge-møte i Kollen

- Petter er i kjempform, det er bare å glede seg til vinteren

Bjørn Dæhlie (49) etter treningsøkt med Petter Northug (30).

MYE HUMOR: Det var godt humør og god stemning da Petter Northug og Bjørn Dæhlie trente sammen i Holmenkollen. Men Northug var, selvfølgelig, i egen klasse. - Det er greit med litt avstand, ettersom det kan være et mulig comeback her, sier Northug etter noen treningsrunder på rulleski. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Bjørn Dæhlie vet å holde seg i form, og er uten tvil blant landets aller sprekeste 49-åringer.

Likevel, mot Petter og Thomas Northug, rakk selv ikke Dæhlies krefter langt da de tre kjørte ei felles treningsøkt på rulleski Holmenkollen i formiddag i forbindelse med relanseringen av Dæhlie-kolleksjonen.

- Huff, dette handler om oksygenopptak. Det er klasseforskjell. Jeg klarte å henge med på oppvarminga, men da de begynte å ta i, var det bare å glemme det, sier Dæhlie til Dagbladet etter noen knallharde intervaller i Kollen.

I knallform

- Men det er moro lell, jeg prøver jo å holde meg i form, og det er gøy å se hvor nivået ligger.

KATTENS LEK MED BJØRNEN: Petter Northug og Bjørn Dæhlie trente sammen i Holmenkollen. Og selv om Dæhlie er en usedvanlig sprek 49-åring, hadde han selvsagt - og heldigvis - ikke sjangs. Foto: Nina Hansen
KATTENS LEK MED BJØRNEN: Petter Northug og Bjørn Dæhlie trente sammen i Holmenkollen. Og selv om Dæhlie er en usedvanlig sprek 49-åring, hadde han selvsagt - og heldigvis - ikke sjangs. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Hvor ligger det?

- Høyt, veldig høyt. Selv om dette bare var ei uhøytidelig økt må jeg si at jeg ble imponert over Petter i dag. Han er råsterk, både fysisk og teknisk. Jeg fikk jo se en del til ryggen hans i dag og la merke til den jevne og høye farta han holdt i bakkene her.

- Han er i knallform, og jeg tror det kan bli skikkelig moro å følge ham til vinteren, sier Dæhlie, som kom rett fra fuglejakta for å markere relanseringen av sin egen kleskolleksjon med en «duell» med Northug-gutta.

Ekstremhøyde

Petter Northug, som passerte Dæhlie i antall individuelle VM-gull i Falun, derimot kommer rett fra et rekordlangt høydeopphold i Italia. I fire uker har han levd i tynnluft, i 13 av dem på ekstremhøyde i Stelvio, nesten 2800 meter over havet.

- Det er godt å komme til Oslo igjen og kjenne at det er mer oksygen i luftea, sier han.

Og mer alvorlig:

- Jeg har hatt god effekt av høydetrening tidligere, og vil se hvilken effekt det eventuelt er å hente ved å forlenge oppholdet. Akkurat nå kjennes det veldig bra ut, sier Northug, som ser imponerende veltrent ut for årstiden.

- Det kjennes bra, sommertreninga har gått veldig bra. Men det er nå det er viktig å holde seg frisk framover, sier han.

- Hva synes du om formen til Bjørn Dæhlie?

- Til å være veteran er han imponerende godt trent. Han holdt godt følge, men heldigvis ble det ei solid luke på andrerunden her oppe i Kollen, sier Petter.