- Petter er ingen festløve. Jeg er i sjokk

Northug-venn til Dagbladet.

KOMPISER:  Hallgeir Martin Lundemo og Petter Northug har fulgt hverandre tett i flere år og er treningskompiser i Meråker. FOTO: PRIVAT
KOMPISER: Hallgeir Martin Lundemo og Petter Northug har fulgt hverandre tett i flere år og er treningskompiser i Meråker. FOTO: PRIVATVis mer

(Dagbladet): Hallgeir Martin Lundemo (46) sier han er helt knekt av nyheten om at bilen til Petter Northug (28) har vært innblandet i en krasj på Byåsen i Trondheim søndag.

Lundemo er en av Northugs beste venner, og treningskompis i Meråker.

- Jeg har ikke vært i kontakt med Petter. Men det står elendig til med meg, forteller Lundemo til Dagbladet.

I autovernet To personer skal ha befunnet seg i bilen som krasjet i autovernet klokka 05.30. Begge personene er siktet for promillekjøring, men det er uklart hvem som kjørte bilen.

Politiet vil heller ikke bekrefte at Northug faktisk var i bilen, selv om mye peker i retning av dette.

- Jeg fikk meldinger fra kompiser i morges. Etterpå så jeg saken på nettsiden til Adresseavisen. Jeg håpet at det var noen som hadde fått låne bilen, og at Petter ikke var involvert. Nå som jeg skjønner at Petter kan være involvert, er det bare blitt verre og verre. Jeg er helt i ørska, sier Lundemo.

På utested Etter hva kilder forteller var Northug sammen med en gjeng på utestedet Studio 26 i Trondheim. Dagbladet erfarer at gjengen ble hentet i bil utpå natta.

Bilen satte kursen for Northugs bolig i Trondheim. Etter det kilder forteller skal to personer ha satt seg i bilen til langrenssløperen - en Audi A7 - seinere på natta.

Hva som var tanken bak turen er uklart, men bilen skal ha hatt retning sentrum da ulykken inntraff.

I TRØBBEL:   Petter Northug slik vi helst kjenner ham - etter å ha gitt jernet i langrennsløypa.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I TRØBBEL: Petter Northug slik vi helst kjenner ham - etter å ha gitt jernet i langrennsløypa. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg vet av erfaring at Petter er den som helst liker å sitte på, sier Lundemo.

Ikke festløve Han benekter at Northug er en festløve.

- Han bruker ikke å innta alkohol i det hele tatt. Og han er den som gir seg når festen er ferdig.

Lundemo forteller at han selv har prøvd ulykkesbilen ved tidligere anledninger.

- Den har mange hesterkrefter under panseret, og er kanskje mest egnet for Autobahn i Tyskland. Hvis du er uheldig - og kommer borti gassen - fyker den i vei. Det kan ha skjedd et uhell.

Kan bli tøft Lundemo erkjenner at det kan bli tøft for Northug dersom det viser seg at han har gjort noe ulovlig.

- Det er ingen som vil assosiere seg med en ulovlig gjerning som dette. Det blir vanskelig å bruke navnet ditt hvis du er involvert i noe så alvorlig.

Lundemo benekter at nattens hendelser kan settes i sammenheng med Northugs elendige sesong.

- Sesongen har vært tøff. Men samtidig har han prestert bra i forhold til forutsetningene, mener kompisen, og tenker på Northugs lange sykdomsperiode og treningsopphold før sesongen startet i fjor høst.

Han fortsetter:

- Jeg holder pusten, og håper at det ikke har skjedd noe straffbart. Jeg tror det er viktig at Petter kommer seg tilbake i skikkelig trening igjen, sier Lundemo.

VRAKA: Sånn så bilen til Petter Northug ut etter at han tidlig i dag kræsjet i Trondheim. Nå innrømmer Northug at han kjørte bilen mens han var påvirket av alkohol. Foto: Henrik Sundgård / NTB Scanpix
VRAKA: Sånn så bilen til Petter Northug ut etter at han tidlig i dag kræsjet i Trondheim. Nå innrømmer Northug at han kjørte bilen mens han var påvirket av alkohol. Foto: Henrik Sundgård / NTB Scanpix Vis mer