Petter er ingen lagervare

Når Coop-ledelsen er i ferd med å ødelegge for Petter Northugs VM-sjanser, er det på tide at de tenker butikk.

VM-FORM I FARE:  Petter Northug har trent bedre enn på lenge, men kan få VM-formen ødelagt om ikke Coop tar mer sportslige enn kommersielle hensyn til vinteren. FOTO: Ole Morten Melgård/Dagbladet.
VM-FORM I FARE: Petter Northug har trent bedre enn på lenge, men kan få VM-formen ødelagt om ikke Coop tar mer sportslige enn kommersielle hensyn til vinteren. FOTO: Ole Morten Melgård/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er dristig å belære ett av Norges største matkonsern om det å drive butikk, men på en annen side tar Coop-ledelsen selv en drøy sjanse ved å leke langrennsjefer. Derfor er det på tide å si ifra:

•• Nå risikerer Petter Northug å bli vinterens mest verdifulle lagervare.

Hvis ikke de pengesterke butikksjefene lemper på bruksretten over Petter, synker sjansene for suksess i ski-VM i Falun. I verste fall får Northug bare gå den individuelle 15-kilometeren der han har friplass i egenskap av tittelforsvarer.

Det er misbruk av alle de millionene som Coop betaler for å kontrollere skikarrieren til Norges mest omtalte langrennsløper.

SIST UKE trakk rutinerte Morten Aa Djupvik seg som privattrener for Petter Northug. For oss som håper på suksess for Petter i Falun, var det et særdeles dårlig varsel. I tillegg til å være faglig flink, er den tidligere landslagstreneren så sosialt smart og omgjengelig at han bedre enn de fleste kunne ha snekret til samarbeidet mellom Coop, Northug og landslaget.

- Jeg følte ikke at partene var enige nok om prioriteringer og veivalg, sa Djupvik til Dagbladet om den avgjørelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer