TOK PÅ: Her er Petter Northug på vei ut av skistadion i Sotsji etter femmila i OL 23. februar. Siden da har Northug vært sliten.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TOK PÅ: Her er Petter Northug på vei ut av skistadion i Sotsji etter femmila i OL 23. februar. Siden da har Northug vært sliten.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

- Petter er mentalt og fysisk utladet

Vet ikke om han går i Drammen eller Holmenkollen.

(Dagbladet): I helgen pakket Petter Northug bagen og reiste hjem fra Lahti med en 34. plass fra sprintprologen i bagasjen. Dermed droppet han også 15-kilometeren dagen etter, som Martin Johnsrud Sundby vant.

Ikke den oppturen han så etter da han omdefinerte sesongmålet fra OL til å bli best mulig i den sammenlagte verdenscupen etter femmila i Sotsji 23. februar.

- Petter kjente seg sliten etter et langt OL, sa trener Ulf Morten Aune til Dagbladet i helgen.

Avgjør i morgen
Nå står verdenscupløpene i Drammen og Holmenkollen også i fare for å gå uten Petter Northug. To dager før sprinten i Drammen har Northug og hans personlige trener, Eirik Myhr Nossum, ennå ikke bestemt seg for om Petter stiller til start.

- Vi får se, vi har ikke tatt den beslutningen ennå. Vi tar en avgjørelse på det i løpet av morgendagen, sier Myhr Nossum til Dagbladet.

For Northug er fortsatt sliten etter OL-skuffelsen og Lahti-nedturen. Derfor presser Team Northug ikke gjennom noe som helst på tampen av sesongen som ble alt annet enn den suksessen de hadde tenkt seg.

- Han er sliten. Det har vært en lang sesong, og mentalt og fysisk er han utladet etter OL. Det er naturlig at han er det også, hadde han ikke fått en utladning etter OL ville jeg heller sagt at det var rart, sier Nossum.

Vurderer Holmenkollen også
Til tross for at sinnet rev i Petter selv da han måtte innså at han ble stående uten medaljer i OL, og at han i minuttene etter femmilsskuffelsen framhevet viktigheten av å komme seg høyest mulig på sammenlagtlista i verdenscupen, er det nå kroppen hans som sier stopp.

- Det hjelper ikke å være gira om du er fysisk sliten. Kroppen må være på lag også, sier Nossum.

- Hva betyr det for Holmenkollen og prestisjefemmila der?

- Det er det enda flere dager til, så det har vi i hvert fall ikke tatt noen besluting på nå.