GÅR FLERE RENN FRAMOVER: Petter Northug står over verdenscupavslutningen, men skal gå fire-fem turrenn og NM del to, før han gir seg for sesongen. Han er også fast bestemt på å ta fatt på en ny sesong. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GÅR FLERE RENN FRAMOVER: Petter Northug står over verdenscupavslutningen, men skal gå fire-fem turrenn og NM del to, før han gir seg for sesongen. Han er også fast bestemt på å ta fatt på en ny sesong. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Petter er veldig tydelig på at han er klar for en ny sesong

Manageren til tvilerne: - Spar dere!

(Dagbladet): I går ettermiddag kom nyheten om at Petter Northug dropper minitouren i Falun til helga. Han har med andre ord konkurrert ferdig på det aller høyeste nivået denne sesongen.

Trønderen var mentalt og fysisk utladet etter OL i Sotsji, og droppet også konkurransene i Drammen og Holmenkollen forrige uke.

Fortsatt motivert De siste dagene har ryktene begynt å gå om at Northug kanskje ikke bare er ferdig for sesongen, men at han er ferdig for godt på toppnivå.

Northugs manager, Are Sørum Langås, ber de som tror skistjernen er ferdig, glemme det. Han tar imidlertid et lite forbehold.

- Hvis Petter har lyst til det, og alle bidrar, så klarer vi å få ham tilbake der han hører hjemme, sier Sørum Langås til Dagbladet.

- Når du sier «hvis», betyr det at Petter er usikker?

- Nei, han er ikke usikker. Han er veldig tydelig på at han er klar for en ny sesong. De som spekulerer i om han er ferdig som langrennsløper, kan bare spare seg. Når det er sagt, så vet Petter at han må gjøre en jobb for å komme tilbake til sitt beste.

Løfshus-angrep Sørum Langås forteller at Northug-leiren ikke har hørt noe som helst fra landslagsledelsen med tanke på om Northug er ønsket tilbake på landslaget.

Landslagssjef Vidar Løfshus har tidligere vært svært kritisk til Northugs privatsatsing, og han sier til Dagbladet at trønderen «må begynne å komme i toppidrettsmodus» om han vil tilbake:

- Vi vet, og det vet han selv også, at han kunne vært litt mer på i perioder. Han har tatt det litt for rolig på sommerne, helt siden 2011, for så å starte opp skikkelig utpå høsten igjen. Når han får en lang sykdomsperiode på høsten, slik som i år, blir det en smell. Det er vanskelig å redde et synkende skip, sier Løfshus.

Northug-manager Sørum Langås lar seg imidlertid ikke provosere av utspillet fra landslagssjefen.

- Landslagssjefen skal få lov til å mene det han vil. Vi skal ha et godt samerbeid for at Petter kommer tilbake der han hører hjemme, sier Sørum Langås til Dagbladet.

Evaluering Manageren forteller videre at Northug-leiren, som planlagt, skal starte en evaluering av den svært skuffende sesongen etter helga som kommer.

- Vi har kontinuerlig evaluert sesongen ettersom den har skridd fram. Etter helga skal Petter hvile og fundere litt, og så kommer en grundigere evaluering etter det. Den eneste deadlinen er at alt må være klart til Petter starter oppkjøringen mot 14/15-sesongen, sier han.

Sørum Langås avslører samtidig at Northug ikke er ferdig konkurrert denne sesongen.

Han skal riktignok ikke gå mot hele verdenseliten, men planen er å stille opp i flere turrenn, samt den andre delen av NM, i Gålå den siste helga i mars.

- Nå skal han først hvile godt ut, og så håper vi at han kan markere seg i fire-fem turrenn og NM del to. Skarverennet 26. april blir det siste han stiller opp i, sier manageren.

Droppet Skavlan For å få overskudd framover, takker han nei til en rekke TV-forespørsler, blant annet Skavlan.

- Det hadde vært supert med Skavlan, men vi får masse henvendelser, både i og utenfor sesongen. Det er en stor ære å bli spurt om ulike TV-programmer, men det viktigste for oss er idrettsutøveren Petter Northug. Det til tross for at vi skyter oss selv i foten markesmessig, sier Sørum Langås til Dagbladet.

- Hva syns COOP om at han dropper en slik mulighet til eksponering?

- Det er sikkert mange som ville satt pris på at han stiller oppe, men det er ingen ny situasjon. Dessverre må vi si nei til en del henvendelser.

- PETTER FORTSETTER: Petter Northugs manager Are Sørum Langås ber de som tror Northug legger opp, glemme det.
- PETTER FORTSETTER: Petter Northugs manager Are Sørum Langås ber de som tror Northug legger opp, glemme det. Vis mer