Petter får kjeft av rallyfansen

Og synes det er greit.

(Dagbladet.no): Petter Solberg havnet på tredjeplass i Rally Argentina i helga. Spydebergingen har ikke vunnet et VM-løp siden Mexico i mars, mens erkerival Sebastien Loeb nå står med rekordstatistikken seks strake førsteplasser.

Slikt holder ikke for kravstore, norske Solberg-fans.

På Petter Solbergs hjemmeside må 31-åringen tåle tøff kritikk i gjesteboka. Her er et par eksempler:

Storhetstid er over?

«Petter har hatt sin storhetstid med Subaru, nå er det på tide med skifte av sete» skriver D****Bagginz.

«Han går ut å skylder på bremser, vann etc når han egentlig burde tiet. Tror dere ikke også Citroen og de andre til tider har problemer?» skriver navnebror Petter.

Sånne utspill fra fansen er helt greie for Subaru-føreren. På dagens hjemmesideoppdatering understreker Solberg at han ikke blir bitter av pepper fra fansen.

Ikke alle er like hyggelige

KJEMPER OMN VM-SØLVET: Petter Solberg får sterk konkurranse fra Marcus Grönholm om andreplassen i Rally-VM. Sebastien Loeb er helt suveren i toppen. Foto: ARNT E. FOLVIK
KJEMPER OMN VM-SØLVET: Petter Solberg får sterk konkurranse fra Marcus Grönholm om andreplassen i Rally-VM. Sebastien Loeb er helt suveren i toppen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Det er også noen som er inne og legger igjen hilsener som kanskje ikke er like hyggelige, men det er plass til alle her inne. Og litt kjeft og kritikk må man tåle i denne bransjen, som i alle andre bransjer, skriver Petter.

Han er uansett glad for at fansen henger med når han selv er skuffet. Som Solberg sa i Dagbladet i dag har han gitt opp VM-tittelen, Loeb ligger 27 poeng foran.

Men det bremser ikke optimismen foran neste VM-løp, Rally Finland i august.

- Selv om det nå ser helt umulig ut å vinne VM i år, jobber vi fortsatt for å vinne neste løp. Det er slett ikke moro å være i denne situasjonen, men jeg mener det beste er å møte alt som en utfordring, melder Petter.

Reiser til USA

Solberg reiser ikke hjem til Norge etter innsatsen i Argentina. I stedet skal han til USA for å skape blest om bilmerket sitt.

3. PLASS: Solberg kom seg helskinnet gjennom vanndammene i Argentina, men holdt ikke stor nok fart til å vinne VM-løpet.