NORGESMESTER: Pål Golberg var raskest i sprinten på Gåsbu i Hamar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NORGESMESTER: Pål Golberg var raskest i sprinten på Gåsbu i Hamar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Petter får mye av trøkket. Det er jeg veldig glad for

Nå vil gullgutten Golberg trene mer med Northug.

HAMAR (Dagbladet): Pål Golberg har etablert seg i verdenseliten i sprint, og i går gikk han inn til sitt første NM-gull på distansen. Det gjør ham også 22-åringen til et gullhåp i VM i Val di Fiemme om en knapp måned.

Men da må han, ifølge seg selv, bli bedre til å spurte i staking.

- I dag vant jeg fordi jeg hadde en luke inn på oppløpet. Normalt er både Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal råere enn meg. Men jeg tror at med en sånn dag som i dag kan jeg kjempe om medalje i VM også, og da er selvfølgelig gull mulig, sier Golberg

- Fornøyd med rollen Han peker uansett på Petter Northug som Norges sterkeste kort, også i sprinten, og synes det er helt greit at Northug får presset på seg.

- Petter får mye av trøkket. Det er jeg veldig glad for det. Jeg er fornøyd med den rollen jeg har, sier Golberg.

Etter hvert håper han imidlertid å bli like god, og ikke bare i sprint. Målet er å bli verdens beste allrounder.

- Jeg trener for å bli en som kan vinne verdenscupen sammenlagt. Og jeg føler jeg har tatt et steg denne vinteren. Det viste jeg med ellevteplassen i minitouren i Kuusamo, poengterer han.

- Og så har jeg et konkret mål å gå seg inn på stafettlaget til VM i Falun i 2015.

Mer samarbeid - Vurderer du å bytte fra sprintlaget til allroundlaget?

- Jeg trives bra i den treningsgruppa jeg er nå, og har hatt bra utbytte av å være med samling med dem. Men jeg skulle ønske sprint og allround kunne trene mer sammen.

- For å få trene med Petter Northug?

- Ja, han og de andre allrounderne. Jeg tror begge grupper kunne tjent på å trene mer  sammen. Det handler om å utnytte hverandres spisskompetanse. Vi har et allroundlag som er veldig bra på å trene kapasitet, og så er det oss som er rå på det vi renger å være rå på, poengterer Golberg.

Det er signaler sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune tar på alvor.

- Naturlig diskusjon - Det som er utfordingen akkurat nå, er at vi kjører helt ulike høydeopplegg. Det gir oss begrensninger. Allroundlaget er veldig mye i høyden, og det kan ikke vi være. Men etter OL i Sotsji kan det bli annerledes, sier Aune til Dagbladet.

Han mener at det uansett er verdt å evaluere hvilket lag Golberg skal være på.

- Det er en naturlig diskusjon med hver enkelt løper når vi skal evaluere sesongen. Vi må finne dte opplegget vi mener er best for utviklingen til hver enkelt. Og slik det er nå, er Pål den eneste på sprintlaget med ambisjoner om å kjempe i toppen i verdenscupen også i distanserenn. Derfor trener han også litt annerledes enn de andre, men 75 prosent er likt, forteller Ulf Morten Aune.