TRENGER IKKE SVARE: Petter Northugs eventuelle landslagsuttak er utsatt på ubestemt tid. Foto: Bjørn Langsem
TRENGER IKKE SVARE: Petter Northugs eventuelle landslagsuttak er utsatt på ubestemt tid. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Petter får utsettelse

Trenger ikke si ja eller nei til landslagsplass i morgen.

- Vi har hatt en konsktruktiv og god samtale, men jeg ønsker ikke å gå i detalj om hva vi snakket om, sier landslagssjef Åge Skinstad til Dagbladet etter et flere timers langt møte med Petter Northug-manager Are Sørum Langås tidligere i dag.

Der var det meningen at langrennsledelsen skulle bli gjort kjent med Petters prioriteringer foran kommende vinter.

- Det var viktig å få hatt et slikt møte før landslagene blir presentert i morgen. Nå hadde vi det dagen før uttaket, delvis fordi Petter har bedt om denne tida til å tenke seg om. Det har vi gitt ham, sier Skinstad.

I morgen presenterer sportssjef Vidar Løfshus neste sesongs lanslags under en seanse i Skifirbundets lokaler på Ullevaal stadion. Den store spenningen har vært knyttet til om Petter Northug ville bli tilbudt en landslagsplass eller ei.

Kan nektes deltagelse Om Løfshus tilbød Petter en plass, måtte Northug enten si ja og skrote coop-avtalen. Ellers ville han ikke fått delta for Norge i neste vinters verdenscup. Det har et vedtak i Skistyret sørget for. Løpere som ikke tar i mot tilbudte ladslagsplasser, får heller ikke representere.

Eller Petter kunne si nei, fortsatt som coop-løper og satset utelukkende på langløp.

Den tredje muligheten er at forbundet ikke tilbyr ham en plass i det hele tatt. Ergo slipper han å si nei og direkte bli rammet av skistyrets utelukkelses-vedtak.

Den siste muligheten er fortsatt den mest aktuelle.

Utsetter saken Etter møtet mellom Langås og Skinstad i går, ble det nemlig sendt ut en pressemelding fra langrennsledelsen, der det heter:

- Situasjonen rundt Petter Northug er ikke avklart, men det pågår konstruktive samtaler med Petter og hans støtteapparat. Det betyr at Petters navn ikke vil være på lista med landslagsløpere som presenteres i morgen.

- Det betyr ikke at Petter ikke vil bli tibudt en plass på laget. Det kan godt hende han blir det på et senere tidspunkt. Dette betyr først og fremst at vi begge mener vi har mer å prate om. Vi vil derfor ikke forhaste noe som helst, men ta den tiden vi trenger for å finne den best mulige løsningen for norsk langrenn.

- Og det er ingen tvil om at Petter Northug er en veseltlig del av norsk langrenn, sier Skinstad til Dagbladet.

Ny spesialavtale? Dagbladet tror dette kommer til å ende med at Team Northug og landslaget blir enige om en modell der Northug ikke tilbys landslagsplass, men hvor det åpnes for en spesialavtale på linje med hva partene ble enige om sist vinter om Northug bestemmer seg for å satse på verdenscupen kommende vinter.

Det har han flere ganger, senest etter gullfesten i Falun-VM, gitt klart utrrykk for at han ønsker.

Ikke minst frister nyvinningen Tour of Canada på tampen av sesongen, og det er nå fortsatt engang slik at Petter Northug har til gode å vinne Tour de Ski, noe som gnager ham aldri så lite.

Så er formen utover høsten god nok til at Petter føler han kan vinne, skal det mye til om han ikke blir å se på start i verdenscupen også til vinteren.
 

VAR I MØTER: tidligere i dag hadde landslagssjef Åge Skinstad møte med Petter Northugs manager Are Sørum Langås. Det endte med at partene skal snakke mer samme senere får det blir avgjort om Petter blir tilbudt en plass på landslaget eller ikke kommende sesong. Foto : Bjørn Langsem
VAR I MØTER: tidligere i dag hadde landslagssjef Åge Skinstad møte med Petter Northugs manager Are Sørum Langås. Det endte med at partene skal snakke mer samme senere får det blir avgjort om Petter blir tilbudt en plass på landslaget eller ikke kommende sesong. Foto : Bjørn Langsem Vis mer