Petter-feber

VM-runden i Japan er ikke før i september, men allerede denne uka fikk Petter Solberg (29) merke at han er «Big in Japan».

Subaru-føreren er nettopp tilbake fra en snau ukes promotion-tur i Tokyo - hvor VM-runden i rally er første helga i september. Den regjerende verdensmesteren kan allerede nå forberede seg på et kaos uten like. For allerede nå er interessen for den japanske fabrikkens norske stjernefører helt vill:

Alle billettene til VM-runden er allerede revet vekk - selv om prisen ble satt til rundt 4 000 kroner for billetter til hele VM-helga.

-  Rallygærne

-  Prisene ble satt opp fordi arrangørene forsøkte å begrense etterspørselen. De er redd det vil dukke opp for mange mennesker. Det er jo første året det er VM-rally i Japan, og folk er helt rally-gærne her nede, ler Petter Solberg.

På den planlagte pressekonferansen med nordmannen var det nærmere 500 journalister, og han var hovedoppslag i mange aviser og TV-kanaler.

Selv i sivil - og med sitt fortsatt kortklipte hår - er han nå et kjent fjes i Japan.

-  På flyplassen i Tokyo kom det en person bort til meg og sa at han var stor fan av meg. Det var litt morsomt, sier Petter til Dagbladet.

Snur døgnet

I dag er Petter gjest i bryllupet til Subarus teamsjef Paul Howarth i England. I morgen setter han seg på flyet til Argentina, for å forberede seg til neste helgs VM-runde i Cordoba.

Tidsforskjellen i Japan og Argentina er begge seks timer i forhold til Norge. Men hver sin vei. Men Petter tror ikke alle døgnskiftningene blir et problem.

-  Tidligere så jeg mye film og leste på fly. Nå benytter jeg alle muligheter til å sove. Slik får jeg uansett nok søvn. Jeg føler meg i toppform og gleder meg til løpet i Argentina. Vi er godt forberedt, sier Petter Solberg.

OMSVERMET: Overalt hvor Petter Solberg beveget seg i Japan var han midtpunkt. Subaru-føreren er bortimot folkehelt, og den japanske VM-runden i september er allerede utsolgt.