BRØDREDUELL PÅ SPRINT: I Drammen i dag møtes Petter Northug lillebror Tomas for første gang i et v-cuprenn. Her er de to i leIligheten de deler. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet
BRØDREDUELL PÅ SPRINT: I Drammen i dag møtes Petter Northug lillebror Tomas for første gang i et v-cuprenn. Her er de to i leIligheten de deler. Foto: Arnt E. Folvik / DagbladetVis mer

- Petter feirer en monopol- seier i tre timer

Yngstebror foran Northug-duell i Drammen.

||| (Dagbladet): «Tap og vinn med samme sinn» er ikke et ordtak som står høyt i kurs hos Petter Northug.

Den doble OL-vinneren viste det igjen i Vancouver. Han var illsint etter rennene på 15 km og 30 km, mens jubelen var ellevill og utagerende etter seirene på lagsprinten og femmila.

Når triumfene er i boks blir Northug ofte beskyldt for å håne motstanderne.

Heiser flagget
Lillebror Northug, Tomas, forteller til Adresseavisen at han ikke er det spor bedre hjemme i sokkelleiligheten de to deler i Meråker.

På spørsmål om forskjellene på brødrene sier 19-åringen at han gjerne bruker fritida på jakt og fiske, mens det er PC-en og senga som gjelder for Petter.

- Ellers er han type som feirer i tre timer hvis han vinner, enten det er skirenn eller monopol. Han har større behov enn meg for å minne oss andre om nettopp det. Det er nesten slik at han heiser flagget når han vinner. For Petter er det VM hele tida når vi konkurrerer, sier Tomas Northug til regionavisa.

I ettermiddag skal begge stå på startstreken i verdenscupsprinten i Drammen. Petter for å sikre seg sammenlagttrofeet, lillebror for å komme seg videre fra prologen i v-cupdebuten.

Ikke forvent en klassisk northugsk reaksjon dersom juniorverdensmesteren blir tidlig utslått.

Klikker ikke
- Jeg er et hakk roligere enn Petter. Jeg tror ikke det klikker like mye for meg som det gjør ham etter at han går i mål. Jeg har aldri opplevd å vinne et verdenscuprenn som junior, men jeg tror ikke jeg ville ha blitt like høy som Petter, sier Tomas til Adresseavisen.

SÅ GLAD: Her feirer Petter Northug jr. OL-seieren på 50 km fellesstart. Foto:  ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
SÅ GLAD: Her feirer Petter Northug jr. OL-seieren på 50 km fellesstart. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer

Han forteller at han ikke bryr seg om OL-kongens utspill, selv om han leser stort sett alt. Reaksjonen hans på storebrors kontroverser? Han flirer.

Petter Northug frykter ikke lillebror foran sprinten i dag, han sier til Nettavisen at Tomas er best i skøyting og trolig har bedre sjanser på sprinten i Holmenkollen søndag.

Eldstebroren er trygg på seier dersom de to møtes i et heat når det drar seg til fra kl. 15.45 i Drammen.

- For ham vil det lønne seg økonomisk å ikke slå meg. Men hvis det skal bli aktuelt, må han være rimelig pigg. Han må nok trene litt mer først, sier Petter til Nettavisen.

SÅ SINNA: En skuffet Petter Northug ville ikke snakke med noen etter OL-debut med 15 km fri teknikk. Han havnet på 41. plass. Foto:ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
SÅ SINNA: En skuffet Petter Northug ville ikke snakke med noen etter OL-debut med 15 km fri teknikk. Han havnet på 41. plass. Foto:ARNT E. FOLVIK/Dagbladet Vis mer