Petter feiret med fansen

Norske fans har heiet fram Petter Solberg under hele Rally Australia, og etter sammenlagtseieren i går delte han ut vinnerchampagnen med fansen og dro på pub med 150 norske studenter.

28-åringen har fått enorm støtte langs de 24 fartsetappene i Australia. Det er nesten 4000 norske studenter på kontinentet, og de har fått Solberg til å føle seg på hjemmebane. I går var det vill jubel og norske flagg da han kjørte inn til seier - 26,6 sekunder foran franske Sebastien Loeb.

- Dette er utrolig moro. Det ga skikkelig kick og rus i unge Solberg, gitt. Jeg er i helt utrolig form. Det er umulig å forklare for deg, men det er helt topp, sier Solberg til Dagbladet.

Seieren satt imidlertid langt inne. Loeb ledet med 5,1 sekunder før gårsdagens fire siste etapper. Siste dag ble et skikkelig rotterace, der Solberg vant den første etappen med 5,7 sekunder, og gikk opp i ledelsen. Men franskmannen kom tilbake og vant neste etappe med 1,9 sekunder, da Solberg kjørte av veien.

Kontrollerte inn

På nest siste etappe bestemte spydeberggutten seg for å gi alt, og slo Loeb med 9,3 sekunder.

- Jeg sa at vi hadde et ekstra gir, men ingen trodde på meg, sier Solberg.

Dermed kunne han sette på cruisekontrollen på løpets 24. og siste etappe.

- Da satt vi bare og kontrollerte.

Nordmannen jublet hemningsløst da han kjørte inn mot mål. Folkene bak den offisielle hjemmesida til World Rally Championship beskriver hylene som å høre en katt bli kvalt. Etter seiersseremonien feiret Solberg med en god middag, før han dro for å treffe alle mekanikerne. Så holdt han tale for alle som har hatt noe med arrangementet å gjøre.

Ga bort champagnen

Familien hans var ikke med til Australia, men rally-esset har ikke fått hjemlengsel av den grunn.

- Jeg skal møte 150 norske studenter på pub. Det er utrolig mange nordmenn her som har støttet meg hele tida her nede, og det gir et skikkelig kick. De sto med store, norske flagg, og jublet høyt. Under premieutdelingen var det stappfullt av nordmenn, og jeg ga dem hele champagnen min, sier Solberg.

Seieren dedikerte han til den avdøde rallystjerna Possum Bourne (47), som omkom etter en krasj i hjemlandet New Zealand i slutten av april. Bourne var tidligere medlem av Subaru-stallen.

- Han var et fantastisk teammedlem, sier Petter Solberg.

Etter seieren i Rally Australia, har Petter Solberg klatret opp til delt andreplass i sammendraget. Fire VM-runder før slutt er det fortsatt helt åpent hvem som går til topps.

Skal vinne

Engelske Richard Burns leder med 55 poeng, men Solberg og spanske Carlos Sainz ligger hakk i hæl.

- Jeg lå elleve poeng bak Burns før Rally Australia, og er nede i sju nå. Det er lenge igjen av VM, og hele teamet ønsker å vinne VM-sammendraget.

Neste år kommer Richard Burns tilbake til Subaru. Det bør være nok til å gjøre laget uslåelig.

- Det blir helt klart et sterkt team, sier Solberg til Dagbladet.

Neste VM-runde går fra 2. til 5. oktober i San Remo, Italia.

<B>HEIET FRAM TIL SEIER: </B> Petter Solberg er svært godt fornøyd med all støtten han har fått fra norske studenter under Rally Australia. - Vi har fått en utrolig støtte her nede, sier Petter Solberg.