Petter femtemann i Finland

- Nå kjører jeg på og ser hvor langt det rekker.

• Prøvetider og stilling: WRCs offisielle hjemmeside

(Dagbladet.no): Petter Solberg startet Rally Finland med med en femteplass på SS1 i går kveld. Den plassen holder nordmannen også etter at fartsprøve nummer ti ble unnagjort i ettermiddag.

Finnene Marcus Grönholm og Miko Hirvonen leder ralyyet på hjemmebane.

- Noe er galt

Solberg hadde trøbbel med bilen på dagens tre første prøver, og en gråtkvalt rally-helt visste ikke sine arme råd etter dagens tredje fartsprøve.

- Noe er virkelig galt. Dette er umulig, sa Petter til WRC-radioen.

Noen justeringer senere var derimot Petter igjen i farta.

Subaru-føreren kjørte seg opp fra sjette- til femteplass før den åttende fartsprøven, en plass han altså holder også etter at den tiende fartsprøven er unnagjort.

GREP SOM PÅ EN VANLIG BIL: Petter Solberg var ikke fornøyd med sin Subaru i Finland, men etter service har nordmannen fått fart på sakene. Foto: Scanpix/Epa
GREP SOM PÅ EN VANLIG BIL: Petter Solberg var ikke fornøyd med sin Subaru i Finland, men etter service har nordmannen fått fart på sakene. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Sikter høyt

- Det er noe helt annet å kjøre nå, jeg var veldig frustrert i morgentimene. Etter servicen har bilen fungert slik den skal, sier Petter Solberg til wrc.com.

Og verdensmesteren fra 2003 har langt fra gitt opp en plassering helt i toppen.

- Atkinson ligger en plass foran meg nå, men jeg sikter høyere enn det. Nå er det bare å kjøre på og se hvor langt det rekker, avslutter Petter.

Petter er i øyeblikket drøye 56 sekunder bak lederen Grönholm, mens Henning Solberg er ett og et halvt minutt bak på en sjuendeplass.

Dagen ble avsluttet med en såkalt Super Special. Denne prøven utgjør fint lite i sammendraget, og Petter tapte seks tideler til leder Grönholm.

Rally Finland avsluttes søndag.

RETT INN: Henning Solberg mener han hemmes av manglende testing.