Petter filleristet TV-stjerne

Flat out i Japan.

Nervene satt utenpå TV-vertinnen Ayano Takii i TV Tokyo da hun ble filleristet i kartleserstolen til Petter Solberg (29).

Tenk deg å få være med Lance Armstrong på vei opp til Mont Ventoux, eller å sveve sammen med Roar Ljøkelsøy ned Planica-bakken. Bare så synd det ikke lar seg gjøre.

Med Petter Solberg er det annerledes. Den norske rallyverdensmesteren tar med glede med seg noen heldige utvalgte på «flat out» kjøring med rallybilen. 22 år gamle Takii fikk et minne for livet sammen med flere japanske og et par norske journalister mandag.

- Jeg skalv i hele kroppen. Magen vrengte seg nesten, og det var som om jeg var vektløs. Nå er jeg fullstendig utslitt, sa TV-vertinnen til NTB rett etter sitt livs opplevelse.

Hovedstadskanalen hadde installert kamera inni vinnerbilen fra Rally Japan i helgen. Fredag skal Ayano Takii fortelle 4 millioner japanske seere om opplevelsen av å få sitte på med Japans nye idol.

Full kjøredress og hjelm. Det firepunkts sikkerhetsbeltet strammes over brystet så man nesten mister pusten. 320 hestekrefter og Petter Solberg bak rattet ville ellers ristet løs innmaten.

- Spent?

Stemmen er kjent. Det gutteaktige smilet også. Solberg gleder seg som en unge til å kjøre rallybil igjen - selv om han satt bak rattet i 40 timer i løpet av rallyhelgen.

- Dette er bare moro. Jeg elsker å kjøre bilen og ser ikke på rallykjøring som jobben min. Dessuten får jeg verdifull testing ut av hver tur jeg tar. I dag fant jeg ut noe om «diffene» som ganske sikkert kommer til nytte senere, fortalte Solberg.

40 turer hver ble det på både Petter og stallkompis Mikko Hirvonen dagen etter Rally Japan.

3, 2, 1... Kroppen slås tilbake i setet selv om den allerede sitter som spikret fast. 2. gir, 3. gir, 4. gir. 115 km/t i løpet av 4-5 sekunder på grus. Inn i første sving. Livet passerer i revy i det bilen er på vei rett til skogs.

Et lite napp i håndbrekket, en elegant sladd og det gikk visst bra likevel...

- Jeg tar ikke i maksimalt så lenge andre enn Phil (Mills, kartleser) sitter på. I showkjøring som dette er det uaktuelt å ta noen som helst sjanser. Likevel er det helt realistisk.

- Petter var snill, da. Han trøstet meg godt da vi endelig stoppet, sa TV Tokyos utsendte vertinne mens hun fortsatt sto bøyd ned på kne fordi hun var kvalm og svimmel.

Vi kutter svinger brutalt, tømmer veien for grus og sladder rundt fra sving til neste. Rett og slett råkjøring med verdens beste bilfører i halvannet minutt.

(NTB)

SKJELVEN:</B> Ayano Takii kjente kjempekreftene i Petter Solbergs rallybil.