SUVEREN: 
Petter Northug, Strindheim vant herreklassen i det 60. Flyktningerenn mellom Nordli i Norge og Gäddede i Sverige. Her sammen med kransjente Linn Totsås (Norgesmester i volleyball for Koll i flere sesonger).Foto: Karl Audun Fagerli, Flyktningerennet
SUVEREN: Petter Northug, Strindheim vant herreklassen i det 60. Flyktningerenn mellom Nordli i Norge og Gäddede i Sverige. Her sammen med kransjente Linn Totsås (Norgesmester i volleyball for Koll i flere sesonger).Foto: Karl Audun Fagerli, FlyktningerennetVis mer

Petter flirte da svensken prøvde å spurte fra ham

Så rykket han selv og vant Flyktningerennet suverent.

||| (Dagbladet): Petter Northug nærmer seg sesongslutt, men i dag fortsatte han et fantastisk år med å vinne Flyktningerennet fra Nordli til Gäddede i suveren stil.

Northug tapte den første av åtte spurtpriser underveis, men på de syv neste var han helt suveren.

Ifølge Adressa var Petter så seierssikker ved mellomsprintene at da svenske Oskar Svärd prøvde seg ved spurtprisen ved Kvelifjellet etter seks kilometer, gjorde nordmannen et lite rykk, så seg til siden, og bare lo av konkurrenten.

- Jeg skjønner ikke hvorfor de prøver seg på sprintene. Jeg bare flirer, sier Northug til lokalavisa.

Northug og Svärd rykket tidlig fra resten av feltet i det 44 kilometer lange feltet, og rundt en mil før mål satte Petter inn det avgjørende rykket som ga seier.

I mål var han et knapt minutt foran svenske Oskar Svärd.

- Jeg så at han begynte å bli sliten. Da forsøkte jeg å rykke, og fikk noen sekunder med en gang, forklarer Northug, som nå gleder seg til påskeferie.

- Jeg har ikke planlagt hva jeg skal gjøre i påskeferien. Hvis jeg skal på ski, så blir det helst nedoverski, sier han.

Ole Marius Bach fra Inderøy kom på tredjeplass.

I dameklassen ble det seier på Karianne Bjellånes, Henning, som fulgte opp den fine andreplassen fra Birkebeinerrennet forrige helg. Hun fikk hard konkurranse fra klubbvenninne Kari Vikhagen Gjeitnes, som ble nummer to.