SKAL FEIRE: Petter Northug har både Mosvik-feiring og konfirmasjon i helga, og pappa John Northug ber om ro til å kose seg med det.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
SKAL FEIRE: Petter Northug har både Mosvik-feiring og konfirmasjon i helga, og pappa John Northug ber om ro til å kose seg med det. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

- Petter fokuserer på feiringen i kveld

Pappa John Northug ber om ro etter «skolerett»-bråket.

||| (Dagbladet): Petter Northug forbereder seg til å bli hedret av Mosvik kommune i en stor fest i kveld, og ønsker ikke å kommentere det siste døgnets oppstyr rundt «skoleretten» på landslagssamlingen denne uka.

Det forteller far og manager John Northug i en sms til Dagbladet.

- I dag arrangerer Mosvik kommune hederskveld for Petter, og vi får i den anledning besøk, og i dag kommer Mosvik til å jubilere, sier Northug senior.

- Søndag er det konfirmasjon til yngstemann Even, og vi er travle, men i godt humør. Ber om forståelse for at vi nå fokuserer på feiring og familiebegivenhet, fortsetter John Northug.

Kollegene reagerer
TV 2 meldte i går kveld at Petter Northug følte seg urettferdig behandlet da han måtte forklare seg for alle landslagsløperne og -lederne, etter at han ikke møtte til fellessamling på grunn av sykdom.

Northug ble beordret til Oslo da det dukket opp tv-bilder av ham i fotballkamp for Mosvik IL, mens han var i sykefravær.

Flere av Northugs kolleger reagerte på måten saken ble løst, og Martin Johnsrud Sundby omtalte seansen som «rå» og «brutal».

Tidligere landslagsløper Odd-Bjørn Hjelmeset sier til Dagbladet at han ikke var tilstede da Northug måtte forklare seg, men overfor TV 2 sammenliknet han opptrinnet med mobbing på arbeidsplassen.

- Dette er en sak som sportssjef Åge Skinstad og trener Morten Aa Djupvik burde tatt og løst med Petter på bakrommet. Jeg har full forståelse for at Petter føler seg skuffet over måten han ble behandlet på. For å være ærlig så er dette lite gjennomtenkt av Åge Skinstad, sa Hjelmeset.

Ingen kommentar
Leder av langrennskomiteen i skiforbundet, Hermod Bjerkestøl, er på ferie, og sier til Dagbladet at han ikke kjenner saken godt nok til å kunne uttale seg om den.

Trener for kvinnelandslaget, Egil Kristiansen, sier han var i Oslo på fellessamlingen, men at han ikke ønsker å kommentere Northug-saken.

- Nei, dette snakker jeg ikke om på TV. Vi får ta det en annen gang, var Petter Northugs eneste kommentar til gårsdagens TV 2-innslag.

Verken sportssjef Åge Skinstad eller landslagstrener Morten Aa Djupvik har foreløpig besvart Dagbladets henvendelser.