- Petter fortjener gullet

Hellner var tom etter Hellner-bakken.

NORTHUG-BAKKEN? Marcus Hellner (t.h) viste grimaser på toppen av bakken før Petter Northug gikk fra svensken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
NORTHUG-BAKKEN? Marcus Hellner (t.h) viste grimaser på toppen av bakken før Petter Northug gikk fra svensken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Marcus Hellner sørget for en norsk kalddusj da han ristet av seg Petter Northug og spurtet inn til gull på VM-sprinten torsdag.

Svenskene koste seg og døpte om stigningen på stadion til «Hellner-bakken», fordi 25-åringen startet sin langspurt der.

I fikk Northug sin revansj, og han tok seg råd til en fleip om at svensken fortsatt lå i Hellner-gropa, for på toppen av bakken stakk Northug av.

- Er Hellner-bakken nå blitt til Northug-bakken?

- Det er dere som har sagt det der, men Petter var sterk i dag. Han fortjener gullet, sier Hellner til Dagbladet.

Tomme bein Han hadde store problemer på klassiskløpet over 15 km og brukte deler av skøytedelen til å skaffe seg kontakt med teten. Til slutt kostet det for mye.
 
- Jeg håpet jeg kunne være der framme og fighte om medaljene, men beina hadde ikke det som krevdes på slutten. De andre var sterkere.

- Hadde du dårlige ski?

- Det er vanskelig å si akkurat hva som skjedde akkurat, som gjorde at jeg slapp i klassisk. Jeg hadde ikke roen i løpet. Jeg hadde halvbra feste, men det hadde de fleste.

Han endte opp på 6. plass, også bak Martin Johnsrud Sundby. I mål forteller han om melkesyre opp over ørene, og at han ikke hadde mulighet til å følge verken Northug eller russerne som tok resten av medaljene.

- Det verker i beina fortsatt, derfor er jeg fornøyd med at jeg kunne være med der framme.

Gik i dritt Skilegenden Per Elofsson slo fast overfor Dagbladet tidligere i dag at svenskene hadde elendige ski.

Det bekrefter Johan Olsson, som likevel bare var 12,6 sekunder bak Nortug.

- Jeg hadde bra feste, men senere føltes det som man hadde gått i dritt eller noe. Da jeg stakk i vei på skøytingen hadde jeg kjempeski i begynnelsen, men det var som det trakk til seg ting. Jeg hadde dårligere glid på begge strekningene, sier Olson til Expressen.