Petter frykter Sebastien

Petter Solberg tror Sebastien Loeb er den største trusselen mot et norsk VM-gull i rally.

Petter Solberg har oppdatert hjemmesida si, og forteller at han trener 3,5 timer om dagen hjemme i Monaco foran Rally San Remo neste torsdag.

- Det blir uhyre viktig. Alle poeng blir mer verdifulle enn noen gang i de fire siste løpene, ettersom det er så jevnt nå.

På den engelske utgaven av hjemmesida røper Solberg at det er den franske Citroen-føreren Loeb som er skumlest med bare fire rallyer igjen. Tre av dem går på asfalt.

Solberg ligger på delt andreplass, sju poeng etter neste års stallkompis Richard Burns (Peugoet), tre foran Loeb.

- Det blir en helvetes kamp i de siste fire rallyene i VM. Jeg skal gjøre mitt beste, og jeg tror Sebastien Loeb blir mannen å slå. Han imponerte meg i Australia, og vi vet alle at han er god på asfalt, Men jeg er også trygg på meg selv, jeg er like glad i asfalt som grus, melder Solberg.

I forrige uke kjørte Subaru-teamet Solberg hardt fra åtte om morgen til ti om kvelden i Italia. Testene har ennå ikke ført til nytt understell på bilen før San Semo.

- Vi hadde planlagt å ta en avgjørelse forrige fredag, men det foregår fortsatt noen undersøkelser og utprøving.

Uansett gleder Solberg seg til helgen er slutt. Mandag starter testkjøringen i VM-løypene i italienske fjell.

- Må innrømme at jeg blir litt ekstra utålmodig mellom løpene nå som det har gått så bra i det siste, og VM-kampen er så spennende.

VM-leder Burns er en av dem som har troen på Solberg.

- Noen ganger stemmer alt, og du klarer å ta ut alt fra pakken. Når det gjelder Petter har en god følelse til Subaru'n. Han vet hver gang han setter seg bak rattet at han kan virkelig kan få fart på den, sier Burns til VMs offisielle hjemmeside WRC.