Petter Furuseth Olsen legger opp

Sier opp i Midtjylland.

(Dagbladet.no): Petter Furuseth Olsen (30) legger opp som fotballspiller. I dag ba han sin danske klubb FC Midtjylland om å bli løst fra kontrakten sin, melder klubben på sin hjemmeside.

Svenske TV 4s nettside Fotbollskanalen.se har vært i kontakt med nordmannen på telefon.

- Har det blitt offentlig? Jeg har ingen kommentarer. Inntil videre henviser jeg til FC Midtjyllands hjemmeside, sier Olsen.

Men heller ikke på hjemmesiden finnes noen god forklaring på hva som er årsaken til at han nå gir seg som aktiv fotballspiller.

- Det må være opp til Petter selv å forklare hvorfor han har tatt beslutningen. Jeg kan bare si at vi har satt pris på Petter i klubben. Han er en voksen mann, og har preget troppen med ro og en annerledes tilnærming til ting. Vi ønsker ham naturligvis lykke til på sin videre ferd utenfor fotballbanen, sier sportsdirektør Jens Ørgaard i FC Midtjylland.

Furuseth Olsen har spilt i Brann, Örebro, Hammarby, Stabæk og Viborg. I vinter skiftet han til FC Midtjylland, der han har spilt 20 kamper og scoret to mål.

Furuseth Olsen forlot i fjor sommer Stabæk etter at han kom på kant med lagkameratene. Han fortalte selv at problemene startet da han ikke ønsket å være med på klubbens «dåpsritualer» som blant annet inkluderte drikkeleker og mye alkohol.

Han fortalte også om en heftig krangel med Daniel Nannskog.

I TIPPELIGAEN: Petter Furuseth Olsen i spill for Stabæk mot gamleklubben Brann i fjor vår. Foto: Morten Holm, Scanpix
I TIPPELIGAEN: Petter Furuseth Olsen i spill for Stabæk mot gamleklubben Brann i fjor vår. Foto: Morten Holm, Scanpix Vis mer

• Dagbladet.no har ikke lyktes å komme i kontakt med Furuseth Olsen.

Petter Furuseth Olsen legger opp