Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter gikk seg rett til Kuusamo - og rett i bua

Gjorde jobben, men ville ikke snakke om det.

LITE SNAKKESALIG: Petter Northug og manager Are Sørum Langås gikk rett i smørebua etter en lynvisitt innom pressesonen på Beitostølen. Foto: Tormod Brenna
LITE SNAKKESALIG: Petter Northug og manager Are Sørum Langås gikk rett i smørebua etter en lynvisitt innom pressesonen på Beitostølen. Foto: Tormod Brenna Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Knapt en journalist sto igjen i pressesonen da den suverene vinneren Martin Johnsrud Sundby omsider kom seg dit.

Alle hadde nemlig løpt etter Petter Northug.

For Petters gjeninntreden i norsk langrenn ble en etterhvert velkjent seanse. Etter tredjeplassen på den 15 kiometer lange klassisken sa en meget ordknapp Northug knapt et ord til media. I stedet gikk han målbevisst og småpratende med sin manager Are Sørum Langås rett i smørebua og skiftet.

Fem minutter etterpå kom han ut igjen i rene og tørre Coop-klær, med et lite smil om munnen og med øretelefoner på hodet, og gikk rett ut i skogen igjen for å gå seg ned. Fortsatt uten å svare på et eneste spørsmål.

Men noe rakk han da å si til flokken med pressefolk etter at han kom i mål. Som dette:

- Avtalen med skiforbundet ble signert i siste liten, hva kan du si om den?

- Nei, hva skal jeg si? Den ble signert.

- Du er ordknapp?

- Jeg svarer på spørsmålene, jeg.'

Og på TV2s spørsmål om løpet:

- Det gikk greit.

Og til NRK som lurte på hvorfor han gikk saktere midtveis enn i starten:

- Jeg vet ikke jeg, ass.

Vil snakke med beina - Han vil vel la beina snakke for seg akkurat nå, sa manager Langås da journalistene lurte på hvorfor Northug ikke ville snakke.

Og det gjorde Northug forsåvidt greit nok. Etter en god start, falt han litt av underveis, men ikke verre enn at han kontrollerte greit inn til en pallplass og en udiskatabel plass på landslaget som reiser til Kuusamo og verdenscupåpningen neste helg.

Sannsynligvis var det målet også, å gå såpass fort at nettopp det aldri skulle bli noe samtaletema for uttakingskomiteen.

Det, og å få den gjennomkjøringen han sannsynligvis trenger etter en sommer og høst hvor treninga igjen har vært det største - og kanskje eneste - fokuset Petter Northug har hatt.

Fikk svar Han har latt andre ta seg av forhandlingene med Skiforbundet, og alle andre utenomsportslige forhild, og kun konsentrert seg om å bygge seg opp igjen etter den mislykkede OL-sesongen sist vinter.

Etter sesongens første skirenn er den umiddelbare konklusjonen at det er han i ferd med å klare.

Riktignok var Petter Northug veldig langt bak suverene Martin Johnsrud Sundby. Men det var alle andre også.

For Petter handlet det mest om å se hvor han sto i forhold til landslagsløperne før han igjen blir en av dem fra mandag morgen.

Det er grunn til å tro at han er fornøyd med svaret han fikk på Beitostølen i dag.

VENDTRE RYGGEN TIL: Petter Northug på vei inn i smørebua. Foto: Tormod Brenna
VENDTRE RYGGEN TIL: Petter Northug på vei inn i smørebua. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media