Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter gir opp sesongen

Ikke noe drømmerally for Henning heller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nå gjør jeg bare det jeg blir bedt om; nemlig å kjøre og gjøre det beste ut av det, sier han til NRK.

Situasjonen blir ikke bedre av at nordmannen starter først.

– Vi har slitt på de tidlige prøvene i dag fordi vi kjører først og dermed kjører løypa ren for de som kommer etter. Vi har fortsatt ikke nok veigrep og det er svært tøft, sier han på Subarus hjemmeside.

Det er bilen som har sviktet verdensmesteren fra 2003. Fredag slet han med at bilen ble overopphetet på de lengre fartsetappene. I tillegg fikk han problemer med giret. Lørdag lå han helt nede på åttendeplass, over ti minutter bak Marcus Grönholm fra Finland og franske Sebastien Loeb som ligger i tet. Franskmannen har overtatt ledelsen etter at finnen har ledet mesteparten av runden på Kypros.

Etter fredagens fartsprøver sa Solberg sarkastisk at han «jaggu var heldig som hadde et fabrikksete.»

Problemer også for Henning

Henning Solberg, storebror til Petter, har også hatt sine problemer å stri med på Kypros. Først ble forberedelsene ødelagt av sykdom. Dette henger noe ved og er noe av grunnen til at han ligger på plassen bak lillebror.

– Bilen er vanskelig å kjøre. Jeg kjører det jeg kan, men får ikke til noe bedre. Men jeg vil ha poeng, sier han til NRK.

SKUFFET SOLBERG: Nok en gang har Petter Solberg hatt trøbbel med bilen. Nå har han gitt opp en god plassering i Rally Kypros og sesongen sammenlagt. Foto: AP
SKUFFET SOLBERG: Nok en gang har Petter Solberg hatt trøbbel med bilen. Nå har han gitt opp en god plassering i Rally Kypros og sesongen sammenlagt. Foto: AP Vis mer

Fredagens siste etappe endte i grøfta for nordmannen. Han lå an til en tredjeplass da han 500 meter før mål på etappen fikk sola i ansiktet og ble blendet. Dermed kjørte han rett fram i en av de siste svingene.

Lørdag ble kartleser Cato Menkerud dynket ned med varmt vann fra bilen. Og på den 12. fartsprøven stoppet bilen helt.

– Noe var galt med bremsene på den forrige prøven. Og nå er det noe galt med diffene også, forklarte Henning Solberg overfor wrc.com.

Loeb på sporet av seier

Sebastien Loeb og Marcus Grönholm har hele lørdagen kjempet hardt om førsteplassen. Loeb gikk forbi finnen på den 13. etappen etter at sistnevnte snurret og tapte verdifulle sekunder til den regjerende verdensmesteren.

Med seier på Kypros tar den suverene franskmannen sin 28. seier. 32-åringen har også et meget godt tak på sin tredje strake VM-tittel.

(ANB)