Petter gleder seg til neste år

-  Det har vært en drittsesong. Men jeg gleder meg vilt til den neste. Det jeg har sett av den nye bilen gir meg tro på masse moro neste år, sier Petter Solberg.

Som vanlig bobler Petter av entusiasme, selv om det etter hans normer ikke er stort å kjøre for i de to siste rundene i år. VM avsluttes med runden i Frankrike (asfalt) denne helga og Australia om tre uker.

Petter skal som vanlig gi alt, selv om han innerst inne vet at bilen hans ikke er i klasse med de aller beste. Både motor og dekk sliter med å matche hva de franske bilene er utstyrt med.

Pallplass

-  Men vi har fått fram bedre dekk til denne asfaltrunden. Jeg har forbedret tidene med tre tideler på kilometeren. Og det er ganske bra, sier Petter til Dagbladet.

-  Hvor bra?

-  Det kan bety en pallplass det, om alt annet klaffer. Og det kunne vært skikkelig moro å klart det på asfalten her i Frankrike.

Aller mest gleder Petter seg til kommende sesong. Han vet at han får en langt bedre bil å ratte.

-  Vi prøvde en del av det vi skal gjøre neste år allerede i Japan. Det funket som bare det, sier Petter om VM-runden han ledet klart inntil det plutselig lå en diger stein i veien.

 OPTIMIST: Petter Solberg håper på pallplass i Rally Korsika denne helga. -  Vi har fått fram bedre dekk til denne asfaltrunden, sier Petter til Dagbladet. Foto: Arnt E. Folvik
OPTIMIST: Petter Solberg håper på pallplass i Rally Korsika denne helga. - Vi har fått fram bedre dekk til denne asfaltrunden, sier Petter til Dagbladet. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Og mer spennende nytt er på gang med bilen. Jeg er skikkelig optimist med tanke på de forbedringene vi gjør, sier Petter.

Formaliteter

Også dekkleverandøren kan bli en annen. For mens Subarus dekkleverandør har slitt hele sesongen, har konkurrentene kjørt med langt bedre feste.

Nå går Subarus kontrakt med italienske Pirelli ut, og Petter er selvsagt rådspurt.

-  Jeg har sagt hva jeg mener jeg. Men da er det nok best jeg ikke sier det i avisa, sier han.

Han vil heller ikke ut med hvem som blir makkeren hans neste år.

-  Jeg vet hvem jeg skal kjøre sammen med. Det er visst bare noen formaliteter som gjenstår. Men det er best at denslags går gjennom de rette kanalene, sier Petter.

Tilbake i toppen

Han kan underskrive på at ryktene går i miljøet.

-  Slik er det hver høst. Masse prat og rykter om hvem som skal kjøre hvor, hvilke forbedringer de forskjellige teamene jobber med, nye regler.

-  Det er så mye rykter og prat at en nesten blir gæern av det. Jeg prøver å konsentrere meg om jobben min, å kjøre så fort jeg er kar om. Men det er klart en hører en hel del ting, sier Petter.

-  Det er ikke så greit å vite hva som er riktig eller ikke hele tida. Derfor forholder jeg meg til det som jeg vet, nemlig hva jeg sjøl skal gjøre neste år. Jeg skal kjøre en sterkt forbedret Subaru og kjempe helt i toppen igjen, sier Petter Solberg til Dagbladet.