Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Petter hadde god grunn til å gjøre det

Hellner synes Northugs feiring var grei. Andre reagerer sterkt.

SHOWMANN: Petter Nortug får mange reaksjoner på sin gullavslutning, derr han ploger før målgang. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
SHOWMANN: Petter Nortug får mange reaksjoner på sin gullavslutning, derr han ploger før målgang. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det var Marcus Hellner som ble fragått på vei inn til oppløpet.

Det var Hellner som gikk bak da Petter Northug demonstrativt bremset foran mål. Opptrinnet førte til at Northug blir omtalt som «en gris» på SVT.

På pressekonferansen en drøy time etter stafetten virker det som de svenske løperne tåler Northug-stuntet langt bedre enn svenske kommentatorer.

- Det er hans stil og vi er ikke overrasket at han gjør sånne ting. Men han var den sterkeste også, så han hadde nok god grunn til å gjøre det, sier Marcus Hellner.

Gratulerer Northug Han måtte slippe Northug etter den såkalte Hellner-bakken, og svensken som stakk fra nordmannen på sprinten er ydmyk.

- Vi kan gratulere Northug for at han var så bra i dag. Vi kan dra hjem og trene, og kanskje slå ham neste år, sier Hellner.

Anders Södergren bare smiler når feiringen ved målgang blir tatt opp. Veteranen synes ikke det var norsk arroganse.

- Det er naturlig å gjøre det på hjemmebane, Det var så mange mennesker som ville se ham aller først. Han hadde muligheten til å gjøre det foran hjemmepublikummet sitt. Hvorfor ikke?

Jonas Olsson har større problemer med den doble gullvinnerens oppførsel.

- Petter har en spurt som ingen annen, men det er forskjellig hvordan man opptrer mot andre utøvere, og hvor mye ydmykhet man har.

Olsson synes Northug kunne hatt godt av mer.

- Jeg synes han er nesten verre enn noensinne. Når han oppfører seg sånn får han overskrifter, og han vil ha oppmerksomheten. Dersom media ikke hadde skrevet om det hadde han kanskje endret oppførsel, sier Olsson.

Liker det ikke Tyske Tobias Angerer var tredjemann inn i mål. Han blir lettere oppgitt når Northug blir tema.

- Jeg har respekt for det han gjør på ski, men jeg har ikke respekt for det andre.

- Du liker det ikke?

- Nei.

Jens Filbrich sto i målområdet da Northug gikk inn.

- Vi har bronsemedaljen, Petters avslutning er ikke så viktig. Han er en gal mann, han er gal og ung. Men han er den sterkeste, så da er det greit at han shower litt.

Åge Skinstad syntes SVTs stempling av ankermannen som «en gris» er tåpelig, og mener at markeringen styrker trønderens sjanser på femmila søndag.

- Det blir aldri dumt med et lite psykisk overtak, sier Skinstad.

- Petter har ikke hindret noen, han har ikke vært i veien for noen. Hvem som helst kunne gått fortere enn ham.

Sportslig administrator Vidar Løfshus mener svenskene må tåle såpass.

- Når du er så suveren må du få lov til å være kaxig, som de sier i Sverige.

- Hva synes du om at han blir kalt en gris?

- En gris? De ordene må de spise, og komme og si unnskyld. Det har ingenting med skigang å gjøre.

Norsk-svensk krig Han mener Northugs motivasjon bak feiringen er enkel.

- Det er for å markere at han er overlegen. Det kommer han til å gjøre neste gang også. Han er bedre enn alle andre, vi må ha litt norsk-svensk krig her. De får svare med resultater, så enkelt er det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling