Petter har 45 sekunder opp til pallen

Loeb leder som vanlig.

VM-leder Sebastien Loeb er ikke overraskende i ledelsen etter fredagens fartsprøver i Rally Korsika. Petter Solberg er nummer fire.

Solberg avsluttet bra fredag, men har et stykke opp til pallen. Solberg er rundt 45 sekunder bak Francois Duval på tredjeplass.

Loeb er det lite å gjøre med. Han har en suveren ledelse på drøye 30 sekunder til Mikko Horvinen og Duval. Franskmannen fortsetter den sterke kjøringen fra Rally Spania Catalonia. Der vant han åpningsdagens seks etapper, og han kopierte bedriften fredag.

- Ja, det har vært en perfekt i dag igjen. Vi har en god ledelse, men jeg føler meg så komfortabel i denne bilen at jeg foretrekker å holde samme fart lørdag i stedet for å kjøre saktere og kanskje miste konsentrasjonen, sa Loeb til wrc.com.

Andreas Mikkelsen kjørte seg opp til sterk åttendeplass, mens Mads Østberg er nummer 13. Henning Solberg tapte mye tid på den sjette fartsprøven og raste ned til 22.-plass sammenlagt.

Loeb leder VM-sammendraget når tre runder gjenstår. Hirvonen er nummer to. Han er tolv poeng bak Loeb.

Rally Korsika avsluttes søndag.

(NTB)

BRUKBAR START: Petter Solberg ligger på fjerdeplass etter fredagens fartsprøver i Rally Korsika. Foto: Stephan Agostini, AFP/Scanpix
BRUKBAR START: Petter Solberg ligger på fjerdeplass etter fredagens fartsprøver i Rally Korsika. Foto: Stephan Agostini, AFP/Scanpix Vis mer
Petter har 45 sekunder opp til pallen