- Petter har aldri vært det store forbildet

Even Northug (17) ser opp til Alsgaard og Dæhlie.

FORTSATT FORSKJELL: Kjøretøyet avslører at det fortsatt er en viss statusforskjell på Northug-brødrene. Mens storebror Petter kjører en feit Audi (bak), tar lillebror Even seg fram på scooter. Foto: Anders Skjerdingstad
FORTSATT FORSKJELL: Kjøretøyet avslører at det fortsatt er en viss statusforskjell på Northug-brødrene. Mens storebror Petter kjører en feit Audi (bak), tar lillebror Even seg fram på scooter. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MERÅKER (Dagbladet): Eldstemann Petter (26) er verdens beste skiløper og Norges største kjendis. Mellomstemann Tomas har allerede tatt sitt første NM-gull på seniornivå.

Nå har også yngstemann i søskenflokken Northug fra Framverran i Mosvik — Even, som fylte 17 år denne uka — bestemt seg for å bli skiløper. Nylig signerte han sin første store sponsoravtale med ICA.

- Det er nok ingen 17-åringer som har en større avtale enn dette, så det er en veldig god avtale. Petter hadde ikke en så stor avtale da han var 17, sier Lars Gilleberg — som er manager for Petter og allerede en viktig støttespiller for Even.

VM på gårdsplassen ICAs krav er at Even satser hundre prosent og gir talentet sitt en sjanse. Det har han ingen problemer med å leve opp til.

- Skal jeg satse, så er det hundre prosent, fastslår han.

Mens pappa John i flere år har prøvd å skjerme Even fra press og forventninger fra omgivelsene, er det lenge siden gutten selv bestemte seg for å bli skiløper.

- Siden jeg var 12-13 år har drømmen vært å gå verdenscup og store mesterskap. Og det har jeg allerede gjort mange ganger, ute på gårdsplassen, smiler han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer