- Petter har bare tilpasset seg konkurransen

Northug-talsmann fnyser av snylter-stempel.

GA UT BOK OM PETTER: Otto Ulseth (t.h) står bak boka 'Jakten på dyret'. I etterkant av utgivelsen ble han skiløperens pressetalsmann. Foto: Ned Alley / Scanpix .
GA UT BOK OM PETTER: Otto Ulseth (t.h) står bak boka 'Jakten på dyret'. I etterkant av utgivelsen ble han skiløperens pressetalsmann. Foto: Ned Alley / Scanpix .Vis mer

(Dagbladet): Aslak Sira Myhres debattutspill om konsekvensene av fellesstart i langrenn er interessant.

Det mener Otto Ulseth, pressetalsmann for Petter Northug, etter å ha fått gjengitt uttalelser Sira Myhre har gitt til TV-programmet «Korrespondentarna» på  SVT.

- Det Aslak påpeker er en forandring i langrennssporten, som Petter har kommet godt ut av. Det er ikke mer dramatisk enn det. Han omtaler logiske konsekvenser av fellesstartlangrennet. Så kan man diskutere om man liker det eller ikke, sier Ulseth til Dagbladet.

Han tror tidligere tiders skihelter ville gjort akkurat som Northug.

- Hvis det hadde vært fellesstart i Oddvar Brå sin tid ville Oddvar Brå vunnet enda flere renn. Men han ville ikke gått fra de andre før en kilometer før mål. Det er det samme med Gjermund Eggen, han ville også vunnet spurter, sier Ulseth.

Presseveteranen mener Sira Myhre blander kortene om Northug, og vil ikke være med på at 25-åringen blir et symbol på hva som er galt med Norge.

- Aslak peker på en forandring i langrennssporten, og han gjør det til et spørsmål om forandring i samfunnet. Det er også en interessant diskusjon, som jeg gjerne tar med Aslak. Men når det gjelder Petter så har han bare tilpasset seg forutsetningene. Når det er intervallstart må Petter tilpasse seg konkurransen der, og han vinner også sånne renn.

Ulseth påpeker at Northug ikke alltid bare henger i feltet.

- På femmila i Holmenkollen i fjor, den siste før VM, var det full fart fra 10 km. Og Petter vant, etter å ha slitt ut de med mest kapasitet. Petter er en kapasitetsløper på høyde med de fleste i langrennshistorien.

- Hva synes du om at snylter-ordet blir brukt på Petter?

- Petter er ikke det, han ligger der han må ligge i feltet. Og på den siste femmila i Holmenkollen lå han i front.