- Petter har den ultimate kroppen

Northug blir ikke lenger sammenliknet med en gris.

KÆM E KONGEN? Petter Northug gikk i dag inn til sitt andre individuelle gull i Holmenkollen. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
KÆM E KONGEN? Petter Northug gikk i dag inn til sitt andre individuelle gull i Holmenkollen. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Da Petter Northug sørget for norsk stafettgull på fredag, klarte han ikke dy seg. Han måtte erte svenskene litt før målstreken.

Og han fortsatte utover ettermiddagen.

Svenskene mente han var usportslig og uspiselig. SVT-kommentator Jonas Karlsson kalte Northug en gris og dagen etter hadde Aftonbladet en gris på sin sportsforside, en gris med en gullmedalje.

Leker seg Skuffelsen er nå svelget unna og i dag bukker også svenskene for kongen av skisporet i Holmenkollen, etter at Northug nok en gang var suveren i spurten og vant femmila.

- Petter har den ultimate kroppen, med en sprinters egenskaper i tillegg til at han kan kjøre langt, sier SVT-ekspert Per Elofsson ifølge Expressen.se.

Etter fem mil i Nordmarka var det ingen som hadde en sjanse mot trønderen inne på stadion.

- Han leker seg til gullet og har kontroll fra start til mål. I øyeblikket er det ingen som har motoreffekt til å kunne gå fra ham. Men før eller seinere kommer det en, sier Elofsson.

Tidenes VM Marcus Hellner endte på 15. plass - som svakeste svenske. Han prøvde seg, men gikk tom for krefter.

- Det ble hardt, som vanlig på femmila. Jeg prøvde å få opp tempoet, men det gikk ikke, sier han til NRK.

Femmilsgullet var Norges åttende i VM og alle har kommet i langrennssporet. Åtte gull gjør dette til tidenes beste norske mesterskap og skiheltene våre tok også flere medaljer enn noen gang tidligere: 20 stykker.

SPURTSJEFEN: Petter Northug-spurten var nok en gang i en egen klasse. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP
SPURTSJEFEN: Petter Northug-spurten var nok en gang i en egen klasse. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP Vis mer