Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter har fått blod på tann: Skal plage svenskene til 2018

- Nødt til å ta tronen tilbake.

PÅ VEI: Det ble en andreplass på dagens sprint, og Petter Northug øker dermed ledelsen i Tour de Ski. Nå åpner han for OL-deltakelse i 2018. Svenskene må tross alt slås på stafetten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ VEI: Det ble en andreplass på dagens sprint, og Petter Northug øker dermed ledelsen i Tour de Ski. Nå åpner han for OL-deltakelse i 2018. Svenskene må tross alt slås på stafetten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): Alt som skulle til for å vekke den gamle Petter Northug til live var en spurtseier av gammelt, godt merke, og noen sleivete kommentarer fra en gammel svensk hakkekylling.

Og mens Calle Halfvarsson gjør sitt beste for å matche Petters meldinger, øker bare lysten hos hovedpersonen Northug til å fortsette å plage Halfvarsson og de andre i mange år framover.

Først og fremst fordi han og Norge mangler et OL-gull på stafett. Og planen fram mot 2018 begynner allerede å ta form.

- VM-drømmen min er å ta et individuelt VM-gull. Det er den store drømmen, men det er klart jeg vil jo være med å gå stafettene også. Sisteetappen på stafetten, det blir en festdag og den blir viktig, spesielt siden Sverige vant i OL i fjor er vi nødt til å ta tronen tilbake. Selv om vi har vunnet det meste av VM-stafetter er det liksom den siste som blir huska, sier Petter til Dagbladet.

Går for 2018
For selv om Sotsji-OL helst hører til glemmeboka for Petters del, smerter OL-stafetten spesielt. Kanskje spesielt fordi svenskene vant i Vancouver i 2010 også.

- Ja, det er litt spesielt at vi har vunnet alt av VM mens jeg har gått, og så har de vunnet alt av OL. Det er en spesiell historie, men vi kan vel være så frekke at vi kan skylde litt på skiene, i hvert fall på stafetten i fjor, ler han, og tenker på smørebommene som sendte Norge ut av begge stafettpallene i Russland.

- Du vil ha med deg et OL til?

- Ja, jeg må nok ta et OL til. I Pyeongchang er det lette løyper også tror jeg.

- Løypene i Sør-Korea ligger etter sigende på en golfbane.

- På golfbanen er jeg god!

Får ikke privatavtale
Men verden er ikke fullt så enkel som at det bare er å melde seg på skisirkuset videre. Privatavtalen til Petter gjør det umulig for ham å være med landslaget videre ut over inneværende sesong.

Det har skistyret bestemt, med skitingets velsignelse.

- Fra og med neste sesong, altså 1. mai, må alle som skal representere Norge ha en landslagsavtale. Det betyr at Coop-avtalen, slik den er i sin nåværende form, må stilles i bero om Petter skal få gå for Norge. Det vil ikke bli gitt unntak fra dette neste år, slik det ble gjort i år, sier generalsekretær i Norges Skiforbund, Stein Opsal, til Dagbladet.

Dermed kan alle som ønsker å se Petter fortsette å konkurrere i verdenscupsirkuset se fram til nok en vår med langdryge forhandlinger rundt Northugs private avtale. Tidligere har Petter holdt fast på at det er uaktuelt å avslutte den, og så langt har han klart å kombinere det med landslagsplass.

Gammel vinneroppskrift
Dersom han skulle bli VM-konge i Falun vil det gi ham gode kort inn i det som blir knalltøffe forhandlinger. Den delen av jobben har han i hvert fall kontroll på.

For selv om han tilsynelatende allerede nå er tilbake til sitt gamle jeg, påstår Petter at han har mye mer å gå på.

- Det er jo som jeg har gjort før i mesterskap, at jeg har trøbla litt fordi jeg har trent hardt langt utover høsten og langt inn i sesongen for å få den ønskede formtoppen i februar. Det har jeg gjort i år også, og det har prega løpene mine før jul, og det kommer sikkert til å prege meg litt i touren fortsatt, siden jeg ikke har ordentlig overskudd ennå. Men jeg vet at det vil komme, så jeg gjør som jeg har gjort før tidligere mesterskap, sier Northug.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media