Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Petter har gått på en overbelastning

Pappa Northug om sønnen.

SLITEN: Petter Northug hviler om dagen, mens landslagsledelsen jobber på spreng for å finne ut hva som er galt. Foto: Jens O. Kløvrud / Dagbladet
SLITEN: Petter Northug hviler om dagen, mens landslagsledelsen jobber på spreng for å finne ut hva som er galt. Foto: Jens O. Kløvrud / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Northugs mystiske formsvikt har blitt en gåte for landslagsledelsen, og i dag kan ingen love at VM-favoritten er tilbake før jul.

Til Dagbladet forteller landslagstrener Morten Aa Djupvik at han vil reise til Trondheim i morgen for å møte Northug, i påvente av testresultatene som skal bli klare i løpet av dagen i dag.

Samtidig antyder administrativ leder Vidar Løfshus overfor Trønder-Avisa at Northugs trøbbel kan skyldes en akutt overbelastning.

- Jeg tror mest det handler om en akutt overbelastning, at det rett og slett er blitt for mye for kroppen i perioden etter høydesamlingen. Det vi er sikre på, er at uansett hva det er snakk om, så er det oppdaget i en tidlig fase, sier Løfshus til avisa, ifølge NTB.

Northug senior: - Sliten
Overfor NRK bekrefter pappa og manager John Northug at Petter er sliten.

- Det kommer jo av at Petter har gått på en overbelastning eller har blitt sliten. Det er helt sikkert, sier han.

- Vi tar utgangspunkt i beste fall, og ikke verste fall. Jeg måler situasjonen mer på humøret til Petter, og det er forholdsvis bra. Det tar vi som et godt tegn. At han er sliten og at belastningen har vært stor i en kort periode, det tror vi kommer til å ordne seg fort, sier John Northug.

Northug sto over verdenscupåpningen i Gällivare etter at han gikk to dårlige renn på Beitostølen. Han har gjennomgått omfattende tester, blant annet for kyssesyke og TWAR.

- Personlig tror jeg ikke det er kyssesyke, men at det er blitt litt for hard treningsbelastning. Da sier kroppen også ifra, slik den nå har gjort, sier John Northug til Trønder-Avisa.

Utsatt tur
Landslagstrener Morten Aa Djupvik skulle etter planen møte Northug tirsdag, men har altså utsatt turen.

- Jeg ser ingen hensikt i å ta det møtet før testresultatene foreligger. Forhåpentligvis kan vi utelukke det meste når vi har svarene, og legge en god plan for å få Petter i normalt gjenge igjen, sier han til Dagbladet.

Helgens verdenscuprenn i finske Kuusamo går imidlertid etter all sannsynlighet uten Northug.

- Det avgjør vi tirsdag ettermiddag, sier Djupvik.

Landslagsledelsen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før prøveresultatene er klare.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!