Petter har gitt opp VM-tittelen

Etter seks marerittrunder erkjenner Petter Solberg at han må kjempe om andreplassen i VM.

De seks siste VM-rundene har vært et mareritt for Petter Solberg. Nå erkjenner han at det blir svært vanskelig å hente inn Sebastien Loeb.

-  Det er langt opp til Loeb nå. Han må nok bryte et par løp for at jeg skal ha noen sjanse på tittelen. Jeg må jobbe hardt for å holde andreplassen, sier Solberg til Dagbladet.

Problemer igjen

Petter Solberg har ikke vunnet en VM-runde siden 13. mars, og han ligger 27 poeng bak Sebastien Loeb i sammendraget. Marcus Grönholm er bare tre poeng bak Solberg.

I går avsluttet Norges rallyhåp med tredjeplass i Rally Argentina. Igjen fikk han problemer med bilen. Denne gangen var det bremsene og støtdemperne.

-  Det er klart at det ikke er noe moro, men det blir feil å skylde på bilen. Jeg og teamet jobber døgnet rundt for å forbedre ting. Det er ingen vits å grave seg ned selv om det går litt i motbakke, sier Solberg.

Selvtilliten på topp

-  Er det ikke et problem når fokuset ditt er på andre ting enn å kjøre?

NUMMER TRE: Petter Solberg måtte nøye seg med tredjeplass i Rally Argentina - over minuttet bak suverene Loeb. Igjen fikk han problemer med bilen. Foto: Arnt E. Folvik
NUMMER TRE: Petter Solberg måtte nøye seg med tredjeplass i Rally Argentina - over minuttet bak suverene Loeb. Igjen fikk han problemer med bilen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Vi er inne i en vanskelig situasjon på grunn av disse problemene. Men livet i denne sporten går opp og ned. Det er klart at dette er kjedelig, men hva får man gjort? Man må hele tida se framover. Det er tøft - og det finnes ikke marginer - i denne sporten, svarer Solberg.

Selv om problemene har stått i kø for Solberg, går det ikke utover selvtilliten.

-  Selvtilliten er det ikke noe galt med. Jeg gir aldri opp, selv om det ser mørkt ut. Vi skal gi alt i de neste rundene. Vi har også allerede begynt å tenke på neste sesong med hensyn til å teste biler. Det er rekordtidlig, sier Petter Solberg.  Petter Solberg reiser nå på PR-tur til USA, før VM-runden i Finland 5. august.

Petter har gitt opp VM-tittelen