STAKER PÅ NORGES TAK: Petter og Tomas Northug pisker hverandre fram på sommertrening på Sognefjell.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STAKER PÅ NORGES TAK: Petter og Tomas Northug pisker hverandre fram på sommertrening på Sognefjell. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Petter har hatt en av sine beste mai-måneder noensinne

Northugs trener merker at det er VM-sesong.

SOGNEFJELL (Dagbladet): Side om side med de norske landslagene dundrer Petter Northug rundt i sommerløypene på Sognefjell. I steikende sol og i bar overkropp sanker han treningstimer som aldri før. 

I dag, 1. juni, kan Northug-trener Stig Rune Kveen konstatere at sesongens første treningsmåned aldri har vært bedre for Petter.

- Det er nok den beste mai-måneden han noensinne har gjennomført, sier Kveen til Dagbladet.

Egger hverandre Sammen med lillebror Tomas danner han årets utgave av det Coop-sponsede privatlaget som skal forsvare fire VM-gull fra Falun i 2015.

Det vil si, landslagsvrakede Tomas skal forsøke å bevise at akkurat den avgjørelsen var feil, og i iveren etter det er han Northugs perfekte sparringpartner på trening.

- Det har vært veldig bra å få med Tomas på laget. Han er veldig på hugget, og det tenner Petter også. De to egger hverandre på treningene, sier Kveen til Dagbladet, men legger til at motivasjonen har vært på topp siden Petter kom hjem fra verdenscupavslutningen i Canada.

- Du merker at det er en VM-sesong, at det er et mål der framme i horisonten som heter Lahti, sier Kveen. 

Vinneroppskriften Som kjent hentet Northug hjem fire VM-gull i Falun. Det betyr at han har friplasser på både sprinten og femmila i Lahti til vinteren, mens han også er en selvskreven ankermann for Norges stafettlag.  

Derfor kjører Team Northug vinneroppskriften fra siste VM inn mot Lahti også. Det betyr tre lange høydeopphold i Italia fram mot sesongstarten på Beitostølen i november, ispedd tunge løpeturer i trønderske myrer.

- Det ser bra ut, smiler Kveen.  

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.