Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Petter har ikke fått datoen for soning. Derfor er det ikke søkt om utsettelse

VM er ikke i fare, slik Klassekampen skrev.

INGEN DATO: Petter Northug har ennå ikke fått datoen for soninga, og har derfor heller ikke søkt om utsettelse. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
INGEN DATO: Petter Northug har ennå ikke fått datoen for soninga, og har derfor heller ikke søkt om utsettelse. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer

TOBLACH/OSLO (Dagbladet): Klassekampen skriver at Petter Northug ikke har søkt om utsettelse på soninga, og derfor må sone snart.

Dermed står VM i fare for 29-åringen, hevder avisa. 

Dagbladet vet nå at de opplysningene ikke stemmer.

Petter Northugs manager, Are Sørum Langås, sier til Dagbladet at skistjerna ikke har fått datoen for soninga - og derfor har han heller ikke søkt om utsettelse.

- Vi har selvfølgelig kontroll på denne prosessen, men så lenge vi ikke har fått dato for soning, så kan vi ikke søke om utsettelse. For vi vet ikke om datoen passer eller ikke før vi får den, sier Sørum Langås.

Og passer ikke datoen, vil de søke om utsettelse, bekrefter manageren.

- Hvis datoen vi får skulle være svært ugunstig for Petters sportslige planer, kommer vi til å søke om utsettelse.

- Og håpe at en eventuell søknad vil bli positivt behandlet, legger Sørum Langås til.

Jurist i Kriminalomsrogen region Nord, Sigrid Mediås Rygvold, sier at det ikke er veldig vanlig å søke om utsettelse før man har fått datoen for når man skal starte soninga.

- Nei, men det hender at folk gjør det. Men vi får ikke behandla den før det foreligger en soningsdato, sier juristen.

- Men det er lov å søke om utsettelse før det foreligger en soningsdato?

- Det er lov, men da vil søknaden vil bli liggende.

Det er stor sjanse for at Petter Northug vil få soninga utsatt om han søker om det, på grunnlag av at han kan regnes som sesongarbeider. I tillegg har han en uerstattelig friplass på 15-kilometeren i Falun-VM i februar.