Petter i trøbbel

Etter første dag av Rally Akropolis kan Petter Solberg glemme å kopiere andreplassen fra i fjor. En kraftig sleng på bilen sørget for det.

Spydeberg-gutten og Markko Martin var de to som kjørte desidert raskest helt i starten av fredagens seks fartsetapper, men Solberg fikk en kraftig sleng på bilen, og tapte nesten to minutter da han ikke fikk startet igjen.

Dermed var VM-runden spolert før den hadde begynt. Nå blir det svært vanskelig å kopiere fjorårets andreplass, Petter Solbergs beste VM-plassering noensinne.

Foran lørdagens seks fartsetapper ligger Solberg på 17. plass, men har 3.20 minutter å ta inn på estlenderen Markko Martin som leder.

På den andre fartsprøven tråkket Subarus norske fører til igjen, og kjørte inn til fjerde beste tid, bare 2,2 sekunder bak vinneren Thomas Rådström fra Sverige.

På den siste spesialprøven viste derimot Solberg sitt potensial med å kjøre fra konkurrentene.

- Klart det var oppløftende med en slik avslutning på dagen. Men vi er akterutseilt i kampen om seieren. Nå får vi bare kjøre så godt vi kan og se hvor vi kan ende på resultatlisten til slutt, sa en skuffet Petter Solberg, som måtte tåle mer trøbbel på den tredje etappen.

Mäkinen brøt

Subaru må nå håpe på at deres norske fører kjører seg opp etter at stallkamerat Tommi Mäkinen måtte bryte løpet etter å ha fått servostyringen ødelagt.

Freddy Loix fra Belgia og skotten Colin McRae følger henholdsvis 50 og 53 sekunder bak ledende Markko Martin. Lørdag kjøres det seks nye fartsetapper, mens den 7. VM-runden avsluttes med fire fartsetapper søndag.

(NTB)

tormod.brenna@dagbladet.no

SVAKT: Ingen god dag for Petter Solberg i Rally Akropolis.