KALLER DETTE EN BLØFF: Petter Northug viste at han hadde full kontroll på Calle Halfvarsson som ble nummer to. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito/NTB scanpix
KALLER DETTE EN BLØFF: Petter Northug viste at han hadde full kontroll på Calle Halfvarsson som ble nummer to. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito/NTB scanpixVis mer

Petter kaller Expressen-forsida en bløff

Svensk avis mente Sverige var på vei mot gull.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Petter Northug er verdens beste spurter, og fikk en enkel oppgave da han kom ut på oppløpet i Val di Fiemme tidligere i dag. Så enkelt var det at han slo ut med hendene og la hodet arrogant på skakke da han gikk over målstreken.

Svenske Expressen fulgte naturligvis dagens herrestafett tett på nett. Da sisteetappen nærmet seg slutten, klinket de til med tittelen «Sverige på vei mot VM-gull». De skjønte kanskje ikke det Northug skjønte selv, at dette var kattens lek med musa.

- Hva er din kommentar til Expressen-oppslaget under sisteetappen?

- En bløff, sier Petter Northug til Dagbladet.

Lureløp Den siste etappen på herrestafetten ble et skikkelig lureløp, og ingen forsøkte å stikke før svenske Calle Halfvarsson gjorde et lite forsøk i den siste motbakken på den aller siste runden.

- Jeg hadde forventet at de skulle gå forbi meg og førsøke å rykke, sier Northug om svenskene og legger til:

- Jeg måtte ha fokus på bakover på Sergej Ustjugov, at han ikke tok min andreposisjon, det var mitt fokus.

En journalist sa til Petter Northug at Halvfarsson følte at nordmannen var i ferd med å slippe ryggen til svensken opp den siste bakken. Da kom det kjapt fra Northug:

- Da har de fortsatt guttedrømmer.

Føler ikke med Sverige Sverige står med seks sølv og ingen gull i dette VM. Petter Northug føler ikke med våre svenske naboer.

- Sverige setter seg selv i den posisjonen at de får sølv, vi er glad for at de ligger på siste, sier Northug.

Northug tror ikke noen kunne stoppet ham fra å ta gullet hjem til Norge i dag.

- Jeg tror med den formen jeg har nå, føler meg mentalt sterk og gjør ting riktig. Jeg føler meg iskald.