Petter kan avslutte sesongen i en Ford

Eller nesten ny Citroën C4.

POPULÆR VERDEN OVER: Ford vil gjerne at Petter Solberg skal kjøre en av deres rallybiler selv om han ikke blir fabrikkfører. Petters popularitet over hele verden gjør ham attraktiv som reklamefigur. Her skriver han autografer i Finland. Foto: EPA/Scanpix
POPULÆR VERDEN OVER: Ford vil gjerne at Petter Solberg skal kjøre en av deres rallybiler selv om han ikke blir fabrikkfører. Petters popularitet over hele verden gjør ham attraktiv som reklamefigur. Her skriver han autografer i Finland. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Petter Solberg har kjørt sin siste VM-runde i Citroën Xsara 2006-modell. Etter at han sist uke fikk prøve en 2007-modell C4, har Petter besluttet at han ikke kommer til å kjøre WRC i den gamle bilen lenger.

Nå får han velge mellom en ganske oppdatert utgave av C4 og en 2008 Ford Focus.

Dermed starter han i en oppdatert konkurransedyktig bil i sesongens to siste VM-runder i Spania og Wales. Han deltar ikke i Rally Australia neste helg, fordi han ikke ville kjøre en ny VM-runde før en ny avtale var på plass.

Vil teste FordFør Petter tar det endelige valget, skal han prøvekjøre bilen Ford tilbyr ham. - Jeg skal få prøvekjørt den så fort som mulig, sier Petter.

Men kan ikke svare nøyaktig på hvor fort det dreier seg om.

- Men nå vet jeg alt om de to bilene. Jeg vet alt om detaljer, planlegging, deler og motorer, sier han.

Ingen utvikling før 2011Når det gjelder Citroën, er han tilbudt en oppdatert utgave av C4-modellen som Loeb benyttet fram til Rally Kypros i mars.

- Det er nærmere en 2009- enn en 2008-modell, sier Petter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer